Studenten- en hotelkamers in KPN-gebouw aan de Tweebaksmarkt

KPN maakt nog maar weinig gebruik van het gebouw aan de Tweebaksmarkt. Naast KPN maken nog een paar andere bedrijven gebruik van het pand, maar grotendeels staat het leeg. Post Plaza en Slokker Vastgoed hebben daarom plannen om een nieuwe invulling aan het pand te geven.

Het is natuurlijk altijd zonde als een gebouw leeg staat en laat nu net het toeval zijn dat het naastgelegen Post Plaza juist ruimte zoekt om uit te breiden. Je kunt het dus al raden, Post Plaza wil graag nieuwe hotelkamers in het pand gaan creëren. In totaal gaat het om zeventig nieuwe kamers, waardoor het totaal aantal kamers bijna verdubbeld naar een totaal van 150.

Daarnaast is het de bedoeling dat er studentenkamers komen. Geen kleine hokjes, maar meer studio’s zoals die er ook zijn gekomen in het oude Aegongebouw, in Markt058 tegenover het station.

Er wordt gehoopt om aan het begin van volgend jaar te kunnen beginnen met de verbouwing, maar het is nog lang niet zeker. Omwonenden zijn namelijk niet zo positief over de plannen die er liggen, mede vanwege de komst van studenten, en hebben dan ook bezwaar gemaakt. De gemeente heeft daarom nog niet definitief besloten of te plannen doorgaan.  

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *