Store 1892: Kleren kopen blijft voor vrouwen altijd leuk

Met een licht roze fiets komt Ilse op een zonnige herfstochtend aan bij haar winkel Store 1892. De deur gaat open en je krijgt gelijk een gevoel van kalmte als je Store 1892 binnenloopt en zo ruikt het er ook. Als je Store 1892 is drie woorden zou omschrijven dan is dat casual, vrouwelijk en net even wat anders.

Ilse heeft altijd al over fashion nagedacht, maar ze zat eerst in de reclame-industrie. Toen is Store 1892 op haar pad gekomen en dacht ze ‘superleuk, waarom niet?’. In de laatste twaalf jaar heeft zij als ondernemer veel meegemaakt, maar zo’n rollercoaster als dit jaar is nieuw voor ons allemaal.

“We hebben natuurlijk al eens een crisis gehad. Dat was heel lastig, maar daar zijn we door heen gekomen. Nu is het wel een ander verhaal. Het was natuurlijk enorm schrikken in maart. Toen had je nog geen idee, je wist niet waar het naartoe zou gaan. Heel spannend. Ik heb wel gedacht: “zou dit het einde van de winkel zijn?”.

En nu?

De maanden vliegen voorbij en Ilse staat nog steeds sterk in haar schoenen. Het is zeker niet het einde van de winkel. Ze heeft het vertrouwen dat alles goed gaat komen.

“Ik heb al jaren een webshop en we promoten dat nu extra. We bieden ook aan klanten aan dat ze een tijd af kunnen spreken om hier te kunnen shoppen en een uur voor zichzelf hebben. Dat de winkel dicht blijft, dus private shopping.

“We posten veel en vaak op Facebook en Instagram leuke foto’s van onszelf in de leukste combinaties, zodat klanten kunnen zien wat er nieuw binnen is en hoe dat gecombineerd kan worden. Daar bereiken we veel klanten mee en we krijgen er veel positieve reacties op. We sturen bestellingen op of als iemand hier uit Leeuwarden iets bestelt via ons WhatsApp-nummer, dan spring ik zelf op de fiets en breng ik het aan de deur. Het kan allemaal. Zo probeer ik deze periode door te komen.”

“Het valt wel op dat het rustiger is. Waar normaal gesproken in de herfstvakantie veel toeristen uit Duitsland en België de winkel binnenlopen, waren er nu weinig of geen buitenlandse toeristen meer te vinden. Dat missen wij allemaal natuurlijk.” Veel toeristen komen normaal gesproken naar Store 1892 en naar de Kleine Kerkstraat en ze zijn verrast door de leuke winkels die hun verblijf zeker de moeite waard maken.

Dus wat kan jij eraan doen om Ilse en haar winkel te helpen? Goede vraag!

Ervaar een private shopping bij Store 1892! Grijp je kans! De ruimte en de tijd nemen in een veilige omgeving om diverse stylen en merken uit te proberen. Als je liever wilt dat de kleding bezorgd wordt, is dat zeker ook mogelijk. Je kan Ilse direct een berichtje sturen via WhatsApp op het nummer 06-21339833. Of bestel in de webshop via www.store1892.nl en zij zorgen dat het naar je toekomt.

Want kleren kopen blijft voor vrouwen altijd leuk!

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *