Stelling van de week: alle winkels op zondag open is een goed idee

Op zondag even naar de winkel? Dan moet je wel goed plannen. De meeste winkels zijn pas na twaalf uur open en als het even tegenzit, sta je bij sommige winkels ook de hele dag voor een dichte deur. Dat is binnenkort misschien wel verleden tijd.

Want een meerderheid van de gemeenteraad ziet het best zitten om winkels óók op zondagochtend te openen. Een motie van D66 kreeg vorige week woensdag namelijk voldoende steun. En dat betekent dat we binnenkort misschien wel ook op zondagochtend de dagelijkse boodschappen kunnen doen, nog even snel een cadeautje kunnen halen of gewoon even lekker de stad in kunnen gaan.

Maar: is dat wel een goed idee? Dat is de stelling van deze week. Wat vinden jullie? Laat het weten in de reacties.

5 Reacties op “Stelling van de week: alle winkels op zondag open is een goed idee”

 1. Waarom op zondag de winkels niet dicht net zoals vroeger, dat scheelt een heleboel energie, we hebben 6 dagen om boodschappen e.d. te doen, laat de zondag weer een rustdag worden.

 2. Nee, dat is een slecht idee. Het geld rolt daarmee nog meer naar de grootwinkelbedrijven. Zij kunnen het personeel inzetten om die 24-7 systematiek vol te houden. Lokale ondernemers kunnen dat vaker niet. De totale consumptie groeit nauwelijks, dus de grote jongens pakken en groter deel van de taart ten koste van kleine zelfstandigen. En aangezien die zelfstandigen het hart van het lokale centrum en economie zijn, is het een slechte ontwikkeling.

 3. Slecht idee. Eens met voorgangers. 1 dag rust is gewoon goed. En een kleine middenstander heeft geen dozijnen personeel om alle gaten te vullen.

  Ga eerst de zaterdagen en alle dagen na 20u maar weer eens iets extra betalen alvorens uberhaupt over een open op zondag te spreken.
  En ivm energie, parkeerdruk, en rust bewoners binnenstad ook wel eens goed dat niet altijd alles open is.
  Focus eerst eens op belangrijkere dingen als: hoe krijg je een aandeel van internet terug, waarom is er zowat alleen nog maar funshopping, horeca ? En dan ook nog veel te veel..wat we nog ondersteunen met belastinggeld….

 4. Slecht idee. Mensen kunnen maar éénmaal hun geld uitgeven, waarom zou dat op zondagochtend moeten?
  Kleine winkeliers zijn hierbij altijd de klos. Ook is het niet goed voor de energiekosten.
  Persoonlijk zou ik de winkels de hele zondag dicht willen.
  Ben het helemaal eens met de bovenstaande mensen die het ook 3n slecht idee vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *