Stelling: Sint Maarten kan dit jaar verantwoord doorgaan

‘Elf november is de dag. Dat mijn lichtje, dat mijn lichtje. Elf november is de dag. Dat mijn lichtje branden mag.’ Het is misschien wel een van de bekendste liedjes die je krijgt te horen als kinderen op 11 november tijdens Sint Maarten langs de deuren gaan om veel lekkere snoepjes op te halen. Dit jaar kan dit wel eens anders zijn, want is het wel verantwoord om Sint Maarten door te laten gaan?

Sint Maarten brengt heel wat kinderen en dus ook ouders op de been. Alleen lopen is ook zo saai. Het gevolg is dan ook dat er al snel groepjes gevormd worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling in deze coronatijd. Dan heb je natuurlijk ook nog al die bakken, mandjes en trommels waarin al het lekkers zit. Al die kinderhandjes die daar in zitten te graaien, dat is natuurlijk alles behalve coronaproof.

Of zal het allemaal wel meevallen? Want in de leeftijdscategorie tot en met twaalf jaar zijn natuurlijk wel het minst aantal besmettingen van iedereen. Vind jij dat het verantwoord is om Sint Maarten dit jaar door te laten gaan?

3 Reacties op “Stelling: Sint Maarten kan dit jaar verantwoord doorgaan”

  1. Ja hoor voorverpakte snoepjes op afstand aan gereikt en als de ouders afstand houden ten opzicht van elkaar voorzie ik geen problemen.

  2. Ja geen probleem zo lang de afstand t.o.v. de volwassenen gewaarborgd wordt. Een prachtig feest voor basisschool kinderen.

  3. Nee, sorry wij houden onze deur gesloten. Ik wil wel meedoen met lichtjes op de vensterbank of in de voortuin. Want zoals je zegt; 11 november is de dag dat mijn lichtje branden mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *