Stelling: “Er moet een strengere lockdown komen”

De afgelopen weken is het aantal coronabesmettingen in Nederland exponentieel gegroeid. Begin september werden er nog onder de duizend besmettingen per dag vastgesteld, nu zijn dit er dagelijks ruim tienduizend. Gelukkig lijkt sinds afgelopen weekend het aantal besmettingen wat af te vlakken.

Zijn er echt daadwerkelijk minder besmettingen of kan het zijn dat er bij de GGD (weer) een kleine achterstand is opgelopen, waardoor er de komende dagen toch ineens weer veel meer bijkomen? Het is nog even afwachten. En wat zal kabinet gaan besluiten nadat de cijfers van de komende dagen bekend zijn?

Een volledige lockdown zorgt er waarschijnlijk voor dat het aantal besmettingen ook daadwerkelijk omlaag gaat en het virus sneller verdwijnt, maar aan de andere kant heeft dit weer negatieve gevolgen voor de economie, ondernemers, onderwijs en nog veel meer mensen. Het zijn lastige keuzes die gemaakt moeten worden…

2 Reacties op “Stelling: “Er moet een strengere lockdown komen””

 1. Tuurlijk niet, je kan je niet verschuilen voor een virus iets dat al sinds de aarde draait bestaat.
  Mensen gaan dagelijks dood dat is heel normaal toch?
  Degene die er bang voor zijn moeten thuis blijven terwijl de rest voor de economie kan zorgen.
  Er zijn inmiddels al genoeg werkloze mensen en er komen er steeds meer bij.
  Wie gaat dat allemaal betalen? En wie denkt er aan de mensen die DOOR de maatregelen om het leven zijn gekomen? Tellen die niet mee?
  Het moet een keer klaar zijn met deze onzin!
  Er zat al een economische crisis aan te komen dat kon je al merken door de rentes en nu is er een goed ‘ excuus’ om het goed te praten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *