“Sportscholen moeten geheel open, onderbouwing kabinet klopt niet”

Tijdens de meest recente persconferentie werd aangekondigd dat er versoepelingen zouden komen, zo ook voor de sportscholen. De sportscholen mogen zoals het nu staat onder strikte voorwaarden buiten les geven en dit is een doorn in het oog van NL Actief, de organisatie die de sportscholen steunt. 

Directeur van NL Actief, Ronald Wouters heeft aangegeven het onbegrijpelijk te vinden dat er niet binnen gesport mag worden. “Onze sector is deel van de oplossing, het kan binnen. De onderbouwing van het kabinet klopt niet. Bewegen is een medicijn”, aldus Wouters tegenover BNR. 

Vijftig procent van de mensen die vorig jaar nog sportte, is daarmee gestopt. Dit komt omdat mensen hulp nodig hebben met sporten van professionals. Niet alle mensen kunnen zichzelf in beweging houden. Ook zegt Wouters dat binnen sporten moet kunnen. “Als je naar de sportschool gaat, dan plan je je bezoek in, je hebt een tijdslot. Dit samen met profs die je daarmee begeleiden om ook voldoende afstand te houden.”

Bron: BNR

1 Reactie to ““Sportscholen moeten geheel open, onderbouwing kabinet klopt niet””

  1. Voordat ze gesloten werden liep het als een trein. En ik ook. Nu de nodige kilo’s erbij en voel me vreselijk omdat ik niet kan sporten. Deed ik iedere dag. Thuis kan het niet en met mijn beperkingen heb ik de sportschool nodig. Baal enorm dat ze niet open kunnen.
    Wat mij betreft morgen allen open en gewoon weer via reserveren. Werkt prima namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *