Smeg my kitch up! Stijlvol keukenapparatuur

Bij een stijlvolle keuken horen stijlvolle keukenapparaten. Dit heeft Smeg goed begrepen. Je kunt bij hen alle kanten op en vind er alles van strak en modern tot heerlijk retro. In alle gevallen houdt het Italiaanse merk vast aan de elegantie waar ze zo om bekend staan. 

Opgericht in 1948, in een periode van economische groei, spelen ze in op de veranderende rol van de keuken. Keukenapparaten ziet men vanaf dat moment als een soort statussymbool. Ze verrijken het huis, verlichten het werk in de keuken en dat zorgt vervolgens voor meer vrije tijd. Na de introductie van hun koelkasten volgt al snel het eerste gasfornuis met automatische ontsteking. In de jaren die volgen breidt het assortiment uit met vaatwassers, kookplaten, ovens en inbouwapparatuur. Sinds de jaren 90 produceren ze de iconische 50’s style koelkasten en keukenapparaten. Stuk voor stuk bijzonder mooi vormgegeven, maar altijd functioneel. 

Word jij bij het zien van de elegante keukenapparaten ook zo enthousiast? In Leeuwarden zijn Smeg-producten onder andere te verkrijgen bij kookwinkel Van Erp en speciaalzaak TDC. 

Smeg Portofino gasfornuis en afzuigkap
Geïnspireerd door het kleurrijke landschap rond het kustplaatsje Portofino, zijn dit een fornuis en afzuigkap echte blikvangers. De levendige kleuren rood, geel oranje en olijfgroen waarin ze te verkrijgen zijn, net als de vorm, doen denken aan de jaren 70 van de vorige eeuw. 

Smeg Victoria gasfornuis en oven
Tijdloos en klassiek, dat zijn de fornuizen en ovens uit de Victoria-lijn. Voeg daar het retro logo aan toe en het plaatje is compleet. Ondanks de klassieke uitstraling zijn de fornuizen en ovens natuurlijk voorzien van de laatste technologieën en gaan ze jaren mee. 

Smeg Classici fornuis en koelkast
Een strak en sober design kenmerken de Classici-lijn. Het gebruik van roestvrij staal benadrukt dit en maakt het een moderne maar tijdloze lijn. Net als in alle lijnen van Smeg, heb je keuze uit verschillende configuraties. Wil je een aparte koelkast of toch een combinatie van vriezen en koelen? Geen probleem. 

Smeg 50’s style keukenapparatuur
Dit is toch wel de meest iconische lijn keukenapparaten van Smeg. Noem het merk en je denk meteen aan de 50’s style koelkast, in welk formaat dan ook. In dezelfde vorm en stijl maken ze ook vaatwassers. Echter houdt hier de 50’s style niet op. Ook kleine keukenapparaten als een broodrooster, keukenmachine, waterkoker of blender giet het merk in deze retro stijl.

Smeg 50’s style koelkast
De 50’s style koelkast is niet alleen in toffe kleuren te verkrijgen, maar ook met hele coole prints. Kies je favoriet en kleed je keuken er naar smaak mee aan: Artsy-fartsy, de Italiaanse of Britse vlag of je koelkast als krijtbord. Het kan allemaal.

Tekst: Johan Weitenberg
Foto’s: Smeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *