Slimme gordijnen Ikea komen later

We keken er al naar uit, gordijnen die je met je telefoon of met spraakbesturing kunt bedienen. Helaas moeten we nog iets langer wachten. De gordijnen van Ikea zouden in maart in de winkel liggen, maar de keten heeft aangekondigd dat ze meer tijd nodig hebben. Er is nog geen nieuwe datum bekend gemaakt. Tot die tijd moeten we nog maar even ouderwets aan een draadje trekken.

Er komen twee varianten van de slimme gordijnen op de markt. De Kadrilj-reeks is een lichtdoorlatend gordijn van 119 euro en de Fyrtur een verduisterende van 149 euro. Je bedient ze met de Tradfri-app of met de meegeleverde afstandsbediening. Ze komen met een oplaadbare accu.

Gunrid
Ondertussen hebben we wel een nieuwtje. Volgend jaar kun je met de Gunrid gordijnen de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren.Als er licht op de gordijnen valt, ontstaat een reactie die verontreinigde luchtdeeltjes uit de lucht halen. Zie hieronder de video.

Eerder schreven we al over de smart home innovaties van Ikea; slimme speakers die in samenwerking met Sonos worden gemaakt.

Foto & Video: Ikea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *