Sinterklaasfeest op 13 november gaat door! Nieuwe organisatie kiest wél voor Roetveegpiet

Sinterklaas komt dit jaar toch wel aan in Leeuwarden, maar met roetveegpieten. Er is een nieuw bestuur voor de intocht en de nieuwe organisatie geeft aan een gezellige intocht te willen houden voor de kinderen, zonder dreiging van demonstraties.

Het eerdere bestuur van Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden (SSIL) legde zijn functie neer, omdat het niet aan de eisen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wilde voldoen. Nog geen 24 uur later is er een nieuw bestuur opgezet die de lijn volgt van de landelijke intocht en wél voor Roetveegpiet kiest. Het nieuwe bestuur in oprichting wil de intocht in Leeuwarden passend maken aan het beeld van de landelijke intocht.

“Voor wat betreft de Pietendiscussie respecteren wij een ieder zijn of haar mening. We hebben besloten niet terug te kijken en ons te richten op de toekomst”, laat de nieuwe organisatie weten.

Voor de kinderen

“We kunnen het niet maken dat Leeuwarden weer niet een intocht krijgt. Vorig jaar door de corona en nou door dit euvel. Wij moeten de kop ervoor gaan doen”, zegt Dylan van Hinte van het nieuwe bestuur.

Hij heeft er het volste vertrouwen in dat het gaat lukken, met roetveegpieten. “Ik heb het standpunt: een kind maakt het niet uit hoe de piet eruitziet. Piet is lief, geeft cadeautjes en dat is het allerbelangrijkste. Het is echt voor de kinderen. Ik snap dat de ouders er moeite mee hebben, maar ja, we leven ook in een andere tijd op het moment.”

De intocht in Leeuwarden is op 13 november. De organisatie van het evenement is nog op zoek naar vrijwilligers.

4 Reacties op “Sinterklaasfeest op 13 november gaat door! Nieuwe organisatie kiest wél voor Roetveegpiet”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *