Sigaretten zijn opnieuw duurder geworden

Sinds gister zijn rokers weer een stukje duurder uit. Voor een pakje sigaretten betaal je nu één euro meer en voor shag kan dit zelfs oplopen tot €2,40. Waar sigaretten nu rond de zeven euro kosten is het de bedoeling om dit bedrag geleidelijk op te laten lopen tot tien euro in 2023.

Dit alles wordt gedaan om roken minder aantrekkelijk te maken en in de toekomst een rookvrije generatie te creëren. Het verhogen van de prijzen van rookwaren is dan ook niet het enige wat gedaan is om roken verder te ontmoedigen.

Ook worden er vanaf gister geen sigaretten en shag meer verkocht in winkels op het station die door NS worden beheerd, bijvoorbeeld Kiosk. In de toekomst is het de bedoeling dat alle stations volledig rookvrij zijn en er wordt daarom een geleidelijk verkoopverbod ingevoerd voor andere winkels die zich op het station bevinden, zoals de Albert Heijn en de Bruna.

Op Schiphol kun je sinds gister al nergens meer een sigaret opsteken. Alle rookruimtes zijn verdwenen en dit geldt ook voor de horeca. Het idee was om hier streng op te gaan controleren, maar vanwege de coronacrisis is dat op dit moment niet nodig, omdat alles gesloten is.

Wel geldt voor alle pakjes sigaretten die voor 1 april zijn geproduceerd nog de oude prijs en deze liggen ook nog gewoon in de winkels. Tenzij het al uitverkocht is natuurlijk, maar je kunt als roker dus nog geluk hebben met een goedkoper pakje.

Bron: NOS en AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *