Salon Postma staat deze maand feestelijk stil bij maar liefst twee jubileums

Salon Postma gelegen op de Nieuwestad nummer 12, viert deze maand twee jubileums. Kapper Frank zit namelijk deze maand veertig jaar in het kappersvak en de salon is al zestig jaar een begrip in de stad!

In 1961 nam Jelle Postma na lang wikken en wegen de herensalon van de familie Dodeman aan de Weaze over. Hij opende daar op 2 januari van dat jaar kapper Postma, ‘de kapper van de Weaze’. Frank de zoon van de vorige eigenaar Jelle besloot in 1981 kapper te worden. Frank begon in juni van dat jaar met het vegen van krullen en tevens volgde de eerste aanzet tot knippen. Al snel deed Frank mee aan kapperswedstrijden en hij kreeg daar nog meer plezier in toen hij in de prijzen viel. Zo werd hij op 21 maart 1983 tweede in het herenvak bij de nationale kampioenschappen in Amsterdam.

Vanaf 1991 ging Frank als zelfstandig ondernemer alleen verder met de Salon aan de Weaze. Na een aantal jaar wilde Frank verder ondernemen en nam hij in 1999 de stap om met de Salon naar de Weerd te verhuizen. In datzelfde jaar kwam ook Ytwine bij hem werken. Samen werden ze het gezicht van Salon Postma en bouwden daar de zaak verder uit.

In 2019 verhuisde Salon Postma naar de Nieuwestad nummer 12, de naam is toen aangepast naar Salon Postma Kappers. Frank doet nog altijd met veel plezier zijn werk en het team staat voor je klaar met advies op maat om jouw wens voor een nieuw kapsel of een andere kleur te realiseren.

Bron: Huis aan huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *