RTL gooit reality-tv tijdelijk van de buis

Grensoverschreidend gedrag in De Villa heeft ervoor gezorgd dat reality-series als Temptation en Love Island voorlopig van de buis zijn. Twee medewerkers die in hadden moeten grijpen zijn daarbij op non-actief gesteld.

Een avondje naar guilty pleasure-programma’s kijken op RTL zit er momenteel niet in, laat programmadirecteur Peter van der Vorst aan De Telegraaf weten. Hij gaf aan kapot geschrokken te zijn, nadat er grensoverschrijdend gedrag in De Villa te zien was.

Wat is er gebeurd?
In reality-serie De Villa werden deelnemers door productiemaatschappij Blue Circle aangespoord tot grensoverschrijdend gedrag, aldus Van der Vorst. Zo zouden de programmamakers zwaar over hun ethische grenzen zijn gegaan.

Van der Vorst verwijst daarbij naar twee scènes waarin onder andere te zien was dat een deelneemster een medekandidaat in bed van zich af moest slaan. Zelfs na meerdere afwijzingen, bleef hij het proberen. De programmamakers hadden in moeten grijpen.

Op dit moment is RTL druk bezig met een grondig onderzoek naar dit incident en brengt de guilty pleasure-programma’s pas weer op tv nadat ze zeker weet hoe deze achter de schermen tot stand zijn gekomen.

Goed nieuws voor fans van Temptation Island
Temptation Island is dan wel niet op RTL te zien, maar wel bij onze zuiderburen! Het programma is een co-productie van VIJF en deze Vlaamse zender heeft besloten om het nieuwe seizoen van Temptation gewoon uit te zenden.

Moeten de fans nu verhuizen naar België? Gelukkig niet. De afleveringen komen namelijk ook op het online platform van de zender te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *