Provincie ondersteunt innovatieve bedrijven tijdens en na de crisistijd

De provincie Fryslân trekt 150.000 euro uit zodat bedrijven uit Fryslân tests kunnen uitvoeren bij het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics in Heerenveen. Het bedrag komt uit de regeling ‘faciliteren en innovatie’.

Het is volgens de provincie van groot belang dat Friese bedrijven en instellingen blijven innoveren, vooral in en na deze crisistijd. Deze actie is opgezet met de intentie om Friese bedrijven te blijven motiveren en te ondersteunen op het gebied van circulaire plastics, verpakkingen en verwerking van circulaire plastics op huiselijk afval. Als ze blijven innoveren, kunnen ze daarmee investeren en dus concurrentievoordeel in de markt opbouwen, en tegelijkertijd het bestaansrecht behouden.

Een argument voor het bestaansrecht is bijvoorbeeld de recyclebaarheid van verpakkingen of producten. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van de regio. Verder wil de provincie ook de positie van Friese bedrijven op de markt versterken. Voor deze actie is een bijdrage van tien procent uit eigen middelen van het bedrijf nodig.

 Bron: RondOm Vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *