Proefproces om het los laten lopen van katten strafbaar te maken

Waarom moeten honden wel aan de lijn en katten niet? Katten zijn misschien zelfs wel schadelijker voor de natuur dan honden. Daarom pleiten ecoloog Chris Smit en jurist Arie Trouwborst voor een proefproces waarbij mensen die hun kat los laten lopen, strafbaar zijn.

Katten lijken misschien hele lieve, onschuldige beestjes, maar schijn bedriegt. Het zijn ook jagers waarbij vogels vaak het slachtoffer zijn en hier zitten ook zeldzame en beschermde soorten tussen. Per minuut worden er maar liefst 32 vogels gedood door katten, laat Chris Smit weten in Nieuwsuur.

Uit het Europees natuurbeschermingsrecht kan opgemaakt worden dat katten inderdaad binnen moeten blijven en niet los mogen lopen buiten. Toch is de kwestie alles behalve eenvoudig juridisch gezien. Omdat de wet niet duidelijk is, wordt er daarom nu een proefproces gehouden.

5 Reacties op “Proefproces om het los laten lopen van katten strafbaar te maken”

  1. Belachelijk, je kunt niet ineens katten binnen houden die altijd buiten zijn geweest. Wel vind ik dat als mensen een kat aanschaffen dat dat misschien zou kunnen in de toekomst..?

  2. We hebben wel andere problemen op deze wereld pfffff. Denk dat de mens een belangrijkere factor speelt bij het verdwijnen van bepaalde flora en fauna. Eerst de aarde van mensen ontdoen en n stuur zijn gang laten gaan. Proefprocesje waard?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *