De kracht van holistisch energetische therapie

praktijk de Feniks

“Soms loop je vast op bepaalde onderwerpen in het leven. Dit kan komen door gewoonte, opvoeding of ingrijpende gebeurtenissen die je hebt meegemaakt. Lieke helpt je het onbewuste, bewust te maken. “Het lichaam slaat namelijk meer op dan we ons realiseren. Eigenlijk zorg ik ervoor dat je gevoel en verstand meer op een lijn komen.”

Voordat Lieke haar praktijk opende heeft ze de 4-jarige Hbo-opleiding holistische energetische therapeut gevolgd. “Voordat ik met mijn opleiding begon was ik mezelf door een heftige, persoonlijke situatie kwijt. Ik wist niet meer wie ik echt was, wat ik leuk vond en wat ik wilde gaan doen. Ik heb altijd al mensen willen helpen, maar wist nog niet op welke manier; ik ben klantgericht maar een callcenter is niets voor mij. Daarnaast ben ik heel zorgzaam maar ik wilde niet in de verpleging werken. Toen heb ik verschillende cursussen gedaan, onder andere reiki, en vervolgens kwam deze opleiding ter sprake. Ik heb me erin verdiept en het had gelijk mijn interesse. Na een intake werd ik toegelaten, het eerste jaar begon en het beviel heel goed; dit paste precies bij mij!”

Ratio en emotie: “Gevoel en verstand zijn totaal verschillende dingen. Angst is een goed voorbeeld. Je bent bang voor geluiden in huis. Je verstand vertelt je dat het de kat is die in de vensterbank springt. Rationeel weet je waar het vandaan komt maar je voelt je nog steeds angstig.”

Soms loop je vast op bepaalde onderwerpen in het leven. Dit kan komen door gewoonte, opvoeding of ingrijpende gebeurtenissen die je hebt meegemaakt. Lieke helpt je het onbewuste, bewust te maken. “Het lichaam slaat namelijk meer op dan we ons realiseren. Eigenlijk zorg ik ervoor dat je gevoel en verstand meer op een lijn komen.”

DE KRACHT VAN HOLISTISCH ENERGETISCHE THERAPIE: Door de combinatie van begeleidende gesprekken en energetische behandelingen zorgt Lieke ervoor dat deze twee aspecten, ratio en emotie, samenkomen. “We brengen het totaalplaatje in beeld: wanneer zijn de klachten begonnen? Waar komt dit gevoel vandaan? Ligt er misschien iets anders achter? Angst kan een symptoom zijn van weinig vertrouwen in jezelf hebben. Als je geen vertrouwen hebt in je eigen kunnen, ben je veel vatbaarder voor externe omstandigheden die je uit het veld kunnen slaan.”

Sessies: Net zoals ieder persoon anders is, is ook iedere behandeling anders. Lieke werkt onder andere met edelstenen, stemvorken of handoplegging. “Mensen denken al snel dat het zweverig is, maar het is maar net hoe je het bekijkt. Je moet het zo zien: energetische therapie helpt je je eigen grenzen, gevoel en de signalen in je lijf weer te herkennen, en hier ook gehoor aan te geven. Ik help je oude pijnstukken op een zachte manier te verwerken. Niet alleen in je hoofd, maar ook in je lijf en in je onderbewustzijn, zodat ze minder invloed hebben op je huidige leven. Als er bepaalde blokkades in de energiestroom zitten kan dit emotionele, maar ook fysieke klachten geven. De energiestroom kan uit balans raken als je bijvoorbeeld bepaalde dingen hebt meegemaakt of door aangeleerde gewoontes al heel lang tegen je eigen natuur in gaat. Ik probeer deze dingen meer naar de oppervlakte te brengen zodat je het ook gevoelsmatig kunt verwerken en patronen kunt veranderen.”

‘ Eigenlijk zorg ik ervoor dat je gevoel en verstand meer op een lijn komen.’

Praktijk de Feniks 5 Het onbewuste bewust maken Famke 4 Praktijk De Feniks Lieke German Eigenaresse

Werkwijze: “We gaan eerst in gesprek. Hierin komen dingen naar voren waaraan je wilt werken of dingen die spelen. Ik ben benieuwd naar wie jij bent, jouw verleden is en hoe de familiebanden zijn. Mijn ervaring is dat ik in dit eerste gesprek gelijk al een energie voel. Bijvoorbeeld een laag zelfbeeld of bepaalde onzekerheden. Dan gaan we kijken wanneer dit is ontstaan en hoe je bepaalde dingen onbewust aanpakt. Het probleem komt altijd ergens vandaan en vaak handel je daar onbewust naar.”

Lieke werkt op basis van energie, gevoel en intuïtie. Hier wordt de behandeling dan ook op aangepast: “Dat energie niet zichtbaar is, betekent niet dat het er niet is. Je voelt het zelf ook, maar misschien niet bewust. Als iemand bijvoorbeeld ongemakkelijk dichtbij je komt staan, dan voel je dat. Of als je op een feestje komt waar een rare sfeer hangt. Wat je dan voelt, is energie. Soms voel ik in de energie ook meer dan dat een cliënt in eerste instantie vertelt. Door ook hier aandacht aan te geven, ontstaan er hele mooie inzichten en kun je echt tot de kern van klachten komen. Na een paar weken bel ik altijd even met de cliënt om kort te bespreken hoe de behandeling is gevallen en of er nog bijzonderheden waren.”

Lieke vertelt dat blokkades niet altijd hoeven te komen door trauma’s of ernstige gebeurtenissen: “Er komen ook mensen bij mij langs die hoog qua stressniveau zitten. Vaak zit daarachter dat ze hun eigen grenzen niet bewaken of dat ze zich niet waardig genoeg voelen en andermans belang belangrijker vinden dan hun eigen. Het gevolg is stress; maar dit is niet de oorzaak. Meestal speelt dit dan al veel langer en dat brengen we in kaart. Pas als je de oorzaak weet, kun je het oplossen. En ik help je daarbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *