Persconferentie 12 januari; geen versoepelingen en mogelijk een avondklok

Om 19.00 uur zaten we allemaal (of een groot deel) van Nederland naar de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge te kijken. De vele verwachtingen werden werkelijkheid: de lockdown gaat nog langer duren.

Het is een “lastige boodschap” voor velen, dat liet Mark Rutte tijdens de persconferentie weten. Lastig is het ook, want Nederland is tenminste tot 9 februari dicht. Voor bepalen sectoren wordt dit een uitdaging, want daar staat het water inmiddels al aan de lippen. Daarnaast is het ook nog extra lastig voor de jongeren, want hun sociale leven staat nog langer op pauze.

De cijfers van coronabesmettingen gaan nu wel wat achteruit, maar zoals minister De Jonge al zei: “we zijn er nog niet. We zien dat de lockdown werkt, maar minder snel dan gehoopt.” Hij liet vervolgens weten dat in “verpleeghuizen waar het nare virus rondwaart, het zelfs erger is dan in de eerste piek.” En dan komt de Britse variant van het coronavirus er ook nog bij. Met de maatregelen die nu worden getroffen, wordt ook geprobeerd om de verspreiding hiervan in te dammen.

Er was ook sprake over een eventuele avondklok. Hoewel hier nog geen beslissing over is genomen, liet Mark Rutte wel weten dat hier wel serieus over nagedacht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *