Opening Happietaria Leeuwarden

Vandaag is de dag: Happietaria Leeuwarden gaat OPEN! Om 16.30 openen de deuren van De Westerkerk voor publiek en begint de openingsborrel. De burgemeester zal het restaurant op feestelijke wijze openen waarna vervolgens de eerste gasten zullen binnen stromen. Je bent van harte welkom als je even langs wil komen!

Happietaria Leeuwarden is het leukste pop-up restaurant van Leeuwarden waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Van 21 maart tot en met 1 april 2016 zijn we open! Het restaurant wordt gerund door enthousiaste studenten op volledig vrijwillige basis. Ook zijn er professionele koks en andere vrijwilligers die hun steentje bijdragen.

De opbrengst van Happietaria Leeuwarden gaat naar een goed doel van ZOA: een waterproject in Burundi.
Burundi ligt in Centraal Afrika en is één van de armste landen ter wereld. In het verleden is het land verscheurd door een burgeroorlog en genocide. Op dit moment is het gebrek aan schoon drinkwater één van de grootste noden. ZOA zet zich in voor drinkwaterprojecten in samenwerking met andere hulporganisaties en de lokale bevolking.
Een voorbeeld hiervan is een school in Kigongo, waar Happietaria Leeuwarden aan is gekoppeld. Met de opbrengst van het pop-up restaurant in Leeuwarden worden er speciale regengoten aan het dak bevestigd zodat water kan worden opgevangen in een zelfgebouwde tank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *