Oosterstraat in beweging

Vorig jaar verdwenen er een aantal zaken uit de Oosterstraat, gelukkig komen er ook weer nieuwe bij; de Oosterstraat is in beweging. We zien dan ook niet graag dat de straat leegloopt. Toch staan er hier en daar nog een pand leeg. Hopelijk vullen die zich snel weer.

In de Nieuwe Oosterstraat vertrok vorig jaar augustus groenteman Martin Van der Meulen en in december sloot viszaak The Haddock de deuren. Helaas staat het pand van de groenteboer nog steeds leeg. Gelukkig heeft het pand van de viszaak wel al een nieuwe bestemming, het is verkocht aan de pizzeria van de buren. De verbouwing is al in volle gang. Ondertussen zitten we in spanning waar The Haddock zich gaat vestigen. Daar is tot nu toe nog niets over bekend. Natuurlijk berichtten we eerder al met goed nieuws over de komst van June Citywelness op Oude Oosterstraat 3. Die zaak krijgt steeds meer vorm en zal binnenkort open gaan.

Zoeken we alleen nog een zaak die perfect op de Nieuwe Oosterstraat 1c, het oude pand van Van der Meulen, past. We missen nu een viszaak, maar een kruidenier of een toko zouden in de ‘verssttraat’ van Leeuwarden niet misstaan. Wat zou volgens jullie een echte aanvulling voor de straat en de binnenstad zijn?

Foto: Simon van der Woude

2 Reacties op “Oosterstraat in beweging”

  1. Er is wel een heerlijke bakker aanwezig in deze leuke straat. Zouden jullie dit artikel daar niet op kunnen aanpassen. U zet op deze manier de straat is een verpauperde zweer. Helaas bent u niet goed geïnformeerd

    1. Klopt! De bakker hadden we even over het hoofd gezien. Bedankt voor je oplettendheid. Verder is het niet onze bedoeling een verkeerd beeld te creëren rond de Oosterstraat. We willen juist dat de straat een levendige winkelstraat blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *