Ook in 2023 mogen terrassen uitgebreid blijven (maar er is wel ruimte voor verbetering, zegt de gemeente)

Tijdens coronatijd hebben horecaondernemers de mogelijkheid gekregen van de gemeente om hun terrassen tijdelijk uit te breiden, om zo een deel van hun verlies goed te maken. Goed nieuws: die verruiming blijft ook in 2023 nog gelden. Wel is er een aantal dingen dat verbeterd moet worden, geeft de gemeente aan.

Een meerderheid van de gemeenteraad vroeg zich af of de terrassen ook op de lange termijn groter konden blijven. Het college van Burgemeester en Wethouders zag dit wel zitten, maar wilden dan wel eerst een diepgaandere discussie over de binnenstad.

Aantal problemen oplossen

Daarom is er eerst gekozen voor een jaar. Eerst moet er een aantal problemen worden opgelost. Zo zijn er eigenaren die tijdens een evenement weigerden om hun terras tijdens een evenement op te ruimen, terwijl dit wel moest.

Daarnaast is er een regel dat er langs ieder terras altijd een brandweerwagen van 3,5 meter moet kunnen passeren. En ook dat lukt nu niet altijd. En ook naar de terrasboten wordt nog onderzoek gedaan, net zoals toegankelijkheid voor mindervaliden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *