Alle evenementen met meer dan honderd mensen afgelast vanwege Coronavirus, Vrouw! Beurs gaat toch niet door

Sociale onthouding van zeven dagen in Brabant, Rutte die aangeeft dat we geen handen meer mogen schudden en een flinke lijst evenementen die worden uitgesteld; alles om de verspreiding van het Coronavirus in Nederland tegen te gaan. Zo ook in Leeuwarden, waar bijvoorbeeld het evenement ‘Zwanger & Baby Event Friesland’ van dit weekend wordt verplaatst naar september. De Vrouw! Beurs, op 13 tot en met 15 maart, gaat echter wél gewoon door.

De Vrouw! Beurs is een beurs voor vrouwen en staat helemaal in het teken van ‘eindeloos shoppen, kletsen, rondsneupen en genieten’. Op de beurs kan je helemaal losgaan in een wereld vol beauty, health, fashion, lifestyle én food&drinks. De editie van 2019 trok ruim 27.000 bezoekers. Dat is een énorm aantal mensen dat naar Leeuwarden komt en misschien niet de meest verstandigste keuze wanneer er een besmettelijk virus als Corona door het land trekt.

Statement van Vrouw! Beurs

Op het moment dat dit artikel werd geschreven, was de organisatie van de beurs niet bereikbaar voor commentaar. Dit omdat er meerdere media informatie wilden over het al dan niet door laten gaan van de beurs. Er is wel contact opgenomen met de organisatie en er ligt een terugbelverzoek. Op de Facebookpagina van de organisatie is vandaag (12 maart) een algemeen statement verschenen: 

“Vrouw! gaat door en gaat morgen 13 maart van start!

Wij begrijpen alle commotie rondom Corona en onze beurs Vrouw! en gaan hier dan ook uiterst zorgvuldig mee om. Als organisatie baseren wij ons zoveel mogelijk op feiten afkomstig van RIVM en GGD. Daarnaast hebben we overleg gehad met de Gemeente Leeuwarden.

De GGD Fryslân geeft de volgende richtlijn:
“Wij volgen de landelijke adviezen van het RIVM. Dit betekent dat er op dit moment geen reden is om evenementen te vermijden of af te gelasten. Vooralsnog kunnen evenementen gewoon plaatsvinden.”

Op basis hiervan gaat de beurs Vrouw! dan ook morgen, vrijdag 13 maart , geheel volgens planning van start! Zoals eerder al aangekondigd nemen we daarnaast de maatregelen die worden geadviseerd en worden bezoekers hierop ook geattendeerd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Directie WTC Expo B.V. – organisatie beurs Vrouw”

Bezorgde reacties

Er wordt bezorgd op het statement van de beurs gereageerd. Onder het bericht barst het van de mensen die hun kaartjes aanbieden of de beslissing enorm onverstandig en onverantwoord vinden. Hier en daar zijn nog positieve reacties te vinden van mensen die er zin in hebben en het gezellig vinden dat de beurs doorgaat. Ook de bedrijfjes die op de Vrouw! Beurs zouden staan, geven wisselende reacties op hun eigen Facebook.

Ook onder de standhouders heerst er hier en daar voorzichtige onrust. Kado & Sa bericht op hun Facebookpagina dat ze ‘in verband met de gezondheid van onze cliënten’ besluiten om niet op de beurs te verschijnen en het bedrijf ’38 Dresses And a Suit’ vraagt bezoekers om goed hun handen te wassen en antibacteriële handgel te gebruiken en bij verkoudheidsklachten gewoon online te winkelen.

Update naar aanleiding van persconferentie van 12 maart

Na de persconferentie van vanmiddag, waarin verregaande maatregelen zijn aangekondigd voor Nederland, bericht Vrouw! Beurs toch op hun Facebookpagina dat het evenement niet doorgaat. Ze betreuren dat de lezers zo kort geleden hier nog anders over zijn geïnformeerd, maar ‘helaas is dat ook voor ons voortschrijdend inzicht’, aldus de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *