Nieuwe Street Art in Leeuwarden

Steeds meer kunst op straat

Werkelijk prachtig, vinden wij de nieuwste Street art in Leeuwarden van het open art museum, gemaakt door kunstenaar Yazan Mesmar en Miramar Muhd uit Jordanië. Op meerdere plekken in de stad zijn prachtige kunstwerken gratis te bekijken. Grote en kleine muren zijn het canvas van gerenommeerde Friese en internationale graffitikunstenaars. In totaal vind je in de stad 2018 vierkante meter Street art, waarin wordt afgerekend met oude dogma’s.

Graffiti in Leeuwarden

Graffiti is heel bekend in Leeuwarden. Je ziet veel verschillende kunstwerken en veel verschillende tags. Graffiti hoeft niet illegaal te zijn, het kan ook worden gevraagd door de burgemeester om de stad wat op te vrolijken. Zoals dit nieuwe kunstwerk. Onder de Drachtserbrug zijn er veel mooie graffiti kunstwerken te zien die ook legaal zijn gespoten. Daar was ook een graffitifestival. Er worden over oude kunstwerken heen gespoten. Wat best jammer is, want er zaten leuke kunstwerken tussen. Er zijn ook veel kunstwerken die bewaart zijn gebleven zoals, het kunstwerk op de stationweg. Het ziet er heel leuk uit, een koe met op de achtergrond een windmolen en er naast een stekker. Onder de drachtserbrug zijn ook heel veel bekende graffiti kunstwerken. Zoals op de palen die de brug stevig houden. Daar word nu elk jaar overheen gespoten.

Writer’s Block is de grootste gratis viering van openbare kunst in het noorden. Wil je weten op welke plekken je dit kunt bekijken? Lees dan verder!

Wist je dat  ‘A Guide to Leeuwarden’ speciale street art tours organiseert? Hier lees je meer.

  • Parkeergarage de Klanderij (binnen en buiten)
  • Zijkant van het Fries Museum
  • Lange Marktstraat (Oud Aegon gebouw)
  • Haniasteeg
  • Voorkant Stadsschouwburg Harmonie
  • Marshallweg
  • Stadskantoor Leeuwarden

(Dagelijks te wandelen met de Street Art Map, de openbare Street Art Tour is elke zondag)

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van Street Art. Hieronder vallen diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en muurschilderingen. We bieden 3 verschilldende manieren aan om een Street Art tour te doen in Leeuwarden.

Openbare Street Art Tour: Vanaf 27 juni zijn er weer openbare Street Art Tours. Elke zondag om 14:00 uur. Deze tour begint op het Oldehoofsterkerkhof en duurt ongeveer 1,5 uur. De openbare Leeuwarden Street Art Tour is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kun je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. Je beslist dus zelf hoeveel de tour waard is. Ivm de grote populariteit moet je je van te voren aanmelden d.m.v. het contactformulier in te vullen op de website van A Guide to Leeuwarden.

Privé Tour: Een Privé tour kun je t/ 25 juni boeken voor maximaal 4 personen (exclusief kinderen onder de 13) of 1 huishouden. Kosten van de privé tour zijn tijdelijk verlaagd naar 50 euro voor een tour van 1,5 uur.  Vanaf 26 juni is er weer meer mogelijk en gaat de prijs weer naar 50 euro per uur. 

Street Art Map: Je kunt de street art in Leeuwarden ook ontdekken met de Street Art Map. Deze A3 kaart bevat 2 do-it-yourself wandelingen langs de mooiste street art in Leeuwarden en kost slechts 5 euro. De kaart is te koop bij Videokring to go, Klub de Dag, Ut Streekie, Hardwerk Fogeltje, The Saint, NØRD, Jouw Dagelijkse Kost, Leeuwarden Visitor Center en Hotel Post-Plaza.

Lees minder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *