Nieuwe restaurants in panden Liuwherne en Dionysos

nieuw restaurant liuwherne

Ondernemer dhr. Chen zag zijn kans schoon en opent in maart en april twee nieuwe restaurant in de binnenstad. Samen met zijn compagnon tovert hij beide panden om tot een all you can eat concept, de één gericht op Sushi en Japanse grill, de ander op ‘Asian Flavours’.

De horeca in Leeuwarden is volop in beweging. Eind vorig jaar sloten zowel Grieks Restaurant Dionysos en Restaurant Liuwherne voorgoed de deuren. Jammer, aangezien beide bekend stonden om de kwaliteit van het eten en de algehele sfeer. De panden staan gelukkig niet lang leeg, want vanaf maart en april openen er twee nieuwe restaurants van ondernemer dhr. Chen en zijn compagnon. In het voormalige Liuwherne komt het concept gericht op Sushi en Japanse grill, in het voormalige Dionysos komt het concept met ‘Asian Flavours’. Ze zijn nog volop aan het verbouwen en de namen van beide restaurants zijn nog niet bekend. Zodra we meer weten, hoor je het van ons!

liuwherne gestopt
Restaurant Liuwherne is al behoorlijk leeg getrokken.
dionysos gestopt
Binnenkort prijkt hier de naam van het nieuwe Sushi en Japanse op de grillrestaurant op de gevel.
dionysos gestopt
Veel van het oude interieur van Dionysos zien we niet meer terug.

Foto’s: Simon van der Woude

 

4 Reacties op “Nieuwe restaurants in panden Liuwherne en Dionysos”

  1. Wordt het niet eens tijd dat er in Leeuwarden een behoorlijk vegetarisch en/of veganistisch restaurant komt? In een stad met zo’n 100.000 inwoners moet dat toch mogelijk zijn? Het is twee keer geprobeerd: ‘Blabla’ in de Bagijnestraat en ‘De Vegetariër’ op de Tweebaksmarkt. Beide geen sfeer, ‘Vegetariër’ geen alcohol. Het aantal mensen dat geen of minder vlees eet neemt hand over hand toe, zie het aanbod aan ‘vleesvervangers’ in de supermarkten. Leeuwarden is er aan toe!

    1. Die was er even op de Tweebaksmarkt naast de Paddy. Helaas liep die niet goed genoeg. Te weinig animo voor in heet noorden van het land.

  2. Hoeveel horeca/(vr)eettenten moet een stadje als Leeuwarden hebben?
    Het is echt absurd hoeveel horeca gelegenheden Leeuwarden heeft. Je struikelt er over. Bijna Amsterdamse toestanden. Het zou mij niet verbazen dat zodra de naweeën van de Culturele Hoofdstad echt uitgewerkt zijn, de nodige horeca etablissementen over de kop gaan en er hierdoor nieuwe leegstand in de binnenstad ontstaat. Met alle gevolgen van dien.
    Verpauperingen verval. Zoals nu al het geval is op de Voorstreek en als er niet bijtijds wordt ingegrepen ook gaat plaatsvinden op de Peperstraat en het ‘Pleinafsluitend’ gebouw op het Zaailand.

  3. Goede concurrent van Tao dan. Ga het zeker uitproberen! De lekkerste en sfeervolste komt dan op ons lijstje te staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *