Nieuwe Pathé-bioscoop in Leeuwarden gaat dit najaar open

Dit najaar krijgt Leeuwarden er een nieuwe Pathé-bioscoop bij. Toen het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt werd, werd het bekend gemaakt, dat meldt de LC.

De nieuwe bioscoop krijgt maar liefst zeven zalen en 643 zitplaatsen. Als er nog steeds rond die tijd een beperkt aantal mensen in bioscoop mogen, dan is er in ieder geval ruimte genoeg. De grootste zaal zal 150 zitplaatsen krijgen, de kleinere zalen 80 zitplaatsen. Mocht je al last van je voeten krijgen, dan kun je gebruikmaken van de lekker relaxseats. Hier zitten een hoofd- en voetsteun op die je ook nog eens kan bewegen.

Maar wacht: wat gebeurt er dan met de bioscopen Tivoli en Cinema? “Die panden gaan dicht zodra we deze nieuwe vestiging kunnen openen”, dat meldt Pathé-directeur Jacques Hoendervangers aan Omrop Fryslân. Wethouder Friso Douwstra laat weten dat er inmiddels al over wordt nagedacht. Veel laat hij nog niet los, maar wel dat er al gesprekken zijn met ondernemers en ontwikkelaars. “We hebben als gemeente daar alle vertrouwen in”, aldus Douwstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *