Newies, dé nieuwe fashion webshop

Op de foto: eigenaresse Shannah van der Leij

Het zal je maar gebeuren. Na ruim acht maanden voorbereiding wil je eindelijk losgaan met je nieuwe, eigen bedrijf, maar dat komen tegelijkertijd de eerste berichten binnen dat ook in Nederland mensen besmet zijn met COVID-19. Het overkwam Shannah van der Leij uit Leeuwarden, eigenaresse van Newies, een webshop voor fashion.

‘In de eerste week kreeg ik heel even lichte paniek. Wat betekent dit? Wat gaat er gebeuren? Mensen zonder werk hebben straks minder inkomen. Wat betekent dit voor mijn onderneming? Mogen bezorgingen wel doorgaan? Een startende zzp’er midden in de coronacrisis. Ik kan je vertellen het is niet wat ik voor ogen had, maar ik ben ondernemer en ben zeker niet bij de pakken neer gaan zitten.’

Ondernemen zit in het bloed

De ouders van Shannah hebben beide een eigen zaak dus het ondernemen zit in haar bloed. ‘Dit is een eigenschap die ik in mijn vorige banen niet kwijt kon en daarom heb ik vorig jaar na de zomer de knoop doorgehakt, ik start voor mezelf. Ik wilde altijd al iets met fashion doen, creatief bezig zijn met kleding, mensen zich mooi laten voelen en stralend de deur uit laten gaan. Dat vind ik zo fijn.’ Daar is Newies het resultaat van. Een kledingwebshop met trends van nu voor de hippe (jonge) vrouw en een wekelijks nieuwe collectie.

Personal shopping

Door de coronacrisis heeft de kersverse onderneemster gelijk moeten schakelen. Ze wilde graag de ervaring van de klant online net zo prettig maken als het fysiek winkelen. Daarom hebben klanten nu inspraak in wat er te koop is in de webshop. Zoekt iemand een zwarte flare broek? Dan kijkt Shannah bij haar leveranciers wat ze kan bieden, ook al wordt het product niet standaard in de webshop verkocht. ‘Een soort personal shopping, maar dan online’, legt Shannah uit. ‘Elke week ben ik bezig met het samenstellen van setjes en dit deel ik via social media. Doordat ik alles zelf inkoop, fotografeer en op de website zet, ben ik van begin tot eind bij een product en de klant betrokken. Ik denk dat dat nu echt mijn kracht is en wat ben ik blij dat mijn webshop online is, want de bestellingen en het werk gaan voor mij gelukkig door (uiteraard met strenge inachtneming van de maatregelen). In tegenstelling tot veel fysieke winkels. Zij hebben het nu heel lastig, omdat de winkelstraten zo goed als leeg zijn.’

Iedereen probeert elkaar te supporten nu te tijd zo lastig is en dat vindt Shannah mooi om te zien. Niet alleen klanten, maar ook ondernemers helpen elkaar graag. ‘Natuurlijk voelt deze situatie op ondernemend gebied als een stevige test, maar ik kom hier zeker goed uit als ik zie wat ik in die paar weken al heb bereikt. Als het je lukt om in zo’n tijd een onderneming van de grond te krijgen, dan is dat toch fantastisch!’

Nieuwsgierig geworden naar wat Newies jou te bieden heeft? Neem dan een kijkje op www.newiesfashion.nl of volg Newies op Instagram en/of Facebook.

T/m 30 april gratis verzending + 10% korting 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *