Nederlanders hebben moeite met corona-maatregelen

Afgelopen zaterdag was het heerlijk weer en op verschillende plekken in Nederland was het toch érg druk. Dit terwijl het advies was om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Het advies van de overheid is om buitenshuis een afstand van anderhalve meter aan te houden. Op deze manier wordt een poging gedaan om de coronacrisis in te dammen. Die noodzakelijke afstand lijkt nog lang niet bij iedereen door te dringen bij de bezoekers van parken, markten en stranden. De NS kwam met een waarschuwing om die afstand vooral in treinen wél te bewaren.

NS-topman Roger van Boxtel benadrukt dat reizen met de trein momenteel niet bedoeld is als dagje uit, maar dat de treinen blijven rijden om mensen in vitale functies (zoals de zorg) naar hun werk te blijven. Daarnaast schrijft hij op Twitter: ‘Her en der toch druk in de trein. Wil iedereen voldoende afstand van elkaar houden’. Verder waarschuwt hij: ‘Als we een totale lockdown willen vermijden, moeten we verantwoordelijkheid nemen.’

Markten

Ook op andere plekken in ons land was het druk. Op beelden van de Amsterdamse stadszender AT5 was te zien dat de Dappermarkt en de Albert Cuyp-markt druk bezocht werden. In het Vondelpark waren mensen te zien die soms innig fysiek contact met elkaar hebben tijdens het sporten in groepjes.

Stranden en bossen

Twee populaire bestemmingen in de coronacrisis waren de stranden en de bossen. Op het strand in Zandvoort werden grote mobiele matrixborden geplaatst waarop gewaarschuwd werd om te houden aan de coronamaatregelen. De burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal riepen zaterdagmiddag dagjesmensen op om niet meer naar het strand te komen, omdat er files naar de badplaatsen ontstonden. Daarnaast was het ook érg druk in natuurgebieden. Volgens een woordvoerster van Natuurmomenten was de drukte te vergelijken met een mooi paasweekeinde.

Bossen

Het aantal mensen dat vandaag de natuur is ingetrokken, is groter dan normaal. Volgens een woordvoerster van Natuurmonumenten is het te vergelijken met een mooi paasweekeinde. ‘De mensen willen genieten van de natuur en lekker uitwaaien, maar dat gaat op sommige plaatsen ook gepaard met enige overlast als verkeerd geparkeerde auto’ s, fietsen waar het niet mag en loslopende honden. Vooral dat laatste is heel vervelend, ook omdat we midden in het broedseizoen zitten’, meldt de Leeuwarder Courant.

De gebruikte foto voor dit artikel is een stockfoto

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *