Muurschildering Maria Louise gaat verdwijnen

In de vijf jaar dat het er hangt, is het je ongetwijfeld een keer opgevallen als je via de Grote of Kleine Kerkstraat naar de Oldehove loopt. Maar hopelijk heb je goed opgelet, want de muurschildering van Maria Louise, die in Friesland ook wel bekend staat als Marijke Meu, gaat verdwijnen.

Maria Louise is een verre, hele verre, voorouder van Koning Willem Alexander en woonde destijds in het voor ons nu bekende Princessehof. Ze werd vroeger erg gewaardeerd door de Friese bevolking en daarom is er in 2015, precies 250 jaar nadat zij was overleden, een muurschildering van haar geplaatst die ook nog eens onthuld werd door onze Koning.

De kwaliteit van de schildering gaat alleen erg achteruit. De verf brokkelt af en het ziet er niet mooi meer uit. Voor toeristen is het ook jammer, want het is altijd een bijzonder plekje om even te blijven staan. Een herstel is helaas ook niet mogelijk, omdat dat veel kosten met zich mee brengt en daarom zal de schildering weg worden gehaald.

Bron: Omrop Fryslân

6 Reacties op “Muurschildering Maria Louise gaat verdwijnen”

  1. Maria Louise van Hessen Kassel werd zo gewaardeerd door haar tijdgenoten dat deze besloten speciaal voor haar de Oranje koek te maken. Zij heeft tot twee keer toe de rol van regentes op zich genomen zodat het koningshuis in Friesland kon blijven.

  2. Er zijn zeer waarschijnlijk goede foto’s van de muurschildering gemaakt. Waarom niet een afdruk gemaakt op canvas of iets dergelijks met een mooie passende lijst er omheen.

    1. Goed idee om het als foto met lijst te maken! Zou het echt jammer vinden als dit verdwijnt.
      Inzameling en mogelijkheid? Betalen we dat toch als betrokken inwoners van de stad?

  3. Het probleem is opgelost, lees ik In de LC van vanochtend! Er komt vervanging, maar ‘duurzamer’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *