Mondkapjesplicht voor winkels, musea en theaters vanaf 1 december

Omdat de coronacijfers nog steeds aardig hoog zijn, gaat er een mondkapjesplicht in op 1 december in alle publieke binnenruimtes.

De mondkapjesplicht zal voor iedereen vanaf dertien jaar gelden. Mensen die geen mondkapje dragen kunnen een boete van 95 euro krijgen. De mondkapjesplicht geldt voor alle publieke binnenruimtes. Dit zijn bijvoorbeeld winkels, musea, theaters en bioscopen. Belangrijk om te weten is dat je geen mondkapje hoeft te dragen als je een zitplaats hebt. Verder is het dragen van een mondkapje in gebouwen zoals kerken, moskeeën en tempels niet verplicht. Voor mensen die met het openbaar vervoer reizen moet het mondkapje ten alle tijden op, nu ook op de stations. Bij contactberoepen is het dragen van een mondkapje ook verplicht, voor zowel de werknemer als de klant.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor mensen die een ziekte of beperking hebben, maar politie en boa’s kunnen hier wel naar vragen. Verder is het dragen van een mondkapje ook niet verplicht tijdens het sporten of muzikale repetities.

De exacte informatie over de mondkapjesplicht kun je lezen op rijksoverheid.nl. Natuurlijk blijft het bewaren van anderhalve meter afstand (waar dat mogelijk is) belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *