Mogelijk verbod op zonnebanken

Het was al eerder bekend dat onder de zonnebank liggen slecht is voor je en het huidkanker kan veroorzaken. Toch blijft een groot deel van de Nederlanders de zonnebank gebruiken. 

Peter Huijgens, emeritus-hoogleraar, is al jarenlang hoofd van het kankeronderzoek in het VU Medisch Centrum en ook nog voorzitter van de raad van bestuur van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Hij vindt dat er een verbod moet komen op de zonnebank.

Het is niet heel toevallig dat Peter vraagt om een verbod op de zonnebanken. Er zijn net cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat het aantal diagnoses van huidkanker sterk is gestegen. Bijna 73.000 mensen kregen afgelopen jaar de diagnose huidkanker. Een stijging van 48 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. 

Huijgens wil van het idee af dat een bruingebakken huidje ‘gezond’ is. Een verbod op zonnebanken zou daarbij kunnen gaan helpen, vindt hij.  

1 Reactie to “Mogelijk verbod op zonnebanken”

  1. Volgens mij ligt het niet aan de zonnebank, of het zonlicht, maar aan de manier van het zonnen.
    De zon zelf is gevaarlijker als de zonnebanken van nu.
    Willen we ook de zon gaan verbieden?
    Alles waar “TE” voor staat is niet goed. Dus TEveel op een zonnebank liggen is schadelijk, net zo schadelijk als TEveel in de zon zitten.
    Buiten dat, vind ik dat we ons eerder moeten concentreren wat er zoal verkocht wordt. Alles wat makkelijk te bereiden is, is slecht voor je lichaam..( verbied de kant en klare producten, de frisdranken, deodorant, sulfaat schampoos.. oh ik kan niet meer ophouden met schrijven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *