Modetips: Back to the 70’s, 80’s & 90’s

Flared jeans, faux fur jassen, oversized truien, het komt allemaal terug. De stijl uit de jaren zeventig tot jaren negentig maakt zijn comeback. 

Hoe wijder, hoe beter    
Berg je skinny jeans maar weer op want deze winter is het all about the flared jeans! Deze zomer maakten zij al langzaam maar zeker hun comeback, dus je hebt ze dan ook overal al zien liggen. Er zijn wel honderd manieren om de jeans te kleden. Ga van een casual spijker jeans met een leuke oversized T-shirt, naar een elegante versie van fluweel met een sjieke blouse. Voor elke gelegenheid is er wel een optie te bedenken!

Stylish nep
Comfy, warm, zacht; klinkt jou dit ook als muziek in de oren? Deze heerlijke jassen zijn niet te missen deze winter. Dat is natuurlijk niet heel gek want wie wil er nou niet stylish uitzien en het ook nog lekker warm hebben! Kies daarom ook voor de faux fur jas, met een nadruk op faux, ook wel nep bont genoemd. Vroeger werden deze jassen met echt bont gedragen door de rijkere vrouwen; het geeft een imposante indruk. Gelukkig zien we vandaag de dag bijna geen echt bont en is iedereen helemaal van de faux fur! 

Verzuip in je trui
Comfortabel ontmoet stylish, we hebben het over de oversized sweaters. Eigenlijk komen ze elk jaar weer terug, wat heel begrijpelijk is. Het is een terugkomend item in de mode wereld, juist omdat je het op zoveel manieren kan stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een casual look overdag, naar een hippe look voor een avondje uit. Stijl hem samen met een zwarte jeans en gooi er een felgekleurde trui bovenop met een tof printje of een leuke tekst. We nemen een printje mee uit de zomer door naar de winter, namelijk het panterprintje. De kleuren die niet te missen zijn deze winter zijn smaragdgroen, okergeel, nude en de tot kleur van het jaar gekozen: violet. 

Gevaarlijke schoeisel
Ook bij schoenen, ja ook bij schoenen nemen wij de dierenprintjes mee. Het is perfect voor de vrouwen die niet meer van die saaie laarsjes willen dragen maar een keer iets geks willen proberen. Denk aan printjes van een zebra, slang of natuurlijk panterprint! Het staat elegant en heel modern tegelijk, dé perfecte combi. Zorg er wel voor dat de rest van je outfit niet te opvallend is als je besluit deze eyecatchers te gaan dragen, zodat je niet het effect verliest. 

No bad hair days
Maak je outfit helemaal af met wederom nog een trend uit de jaren negentig. De haar scrunchies zijn weer helemaal terug van weggeweest! Naast het feit dat ze de puntjes op de ‘i’ zijn van je outfit zijn ze ook nog eens beter voor je haar. Ze breken en knellen namelijk je haar niet af. Dus stylish en ook nog eens goed voor je, wie wil dat nou niet!

Tekst: Fatima Yousif
Foto’s: Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *