Michelle David & The Gospel Sessions

Het motto van Michelle David is: muziek draait om het maken van een connectie en niet alleen om sterke hits en mooie shows. Muziek trekt haar overal doorheen en ze hoopt dat haar eigen muziek dat ook voor anderen doet. Michelle heeft als doel niet alleen mensen met ‘The Gospel Sessions’ te raken, maar ook vooruit te helpen. Haar nummers komen diep uit haar hart en dat zorgt voor een diepgaande connectie met haar fans. In een openhartig interview vertelt Michelle over de rol van muziek in haar leven en de bijzondere band met haar fans.

Wat maakt muziek zo belangrijk voor jou?

‘Muziek is mijn hele leven bij me geweest, het is een onderdeel van mij. Muziek past bij elke situatie en je kunt je ermee uiten. Aan wat mijn moeder vroeger draaide, kon ik bijvoorbeeld horen in wat voor bui ze was. Muziek is universeel en kan worden gevoeld door mensen uit verschillende landen, door gelovigen en niet-gelovigen. Bij mijn shows in Europa zeg ik ook altijd: ‘Sorry, ik spreek jullie taal niet, maar ik hoop dat je het kan voelen.’ Ik zie dan meteen de connectie. Ze voelen wel die liefde en dat vind ik hartverwarmend.’

Wat voor ervaringen kun je in je albums kwijt?

‘Waar het eerste album van ‘The Gospel Sessions’ een introductie van het project was en we vooral experimenteerden met sounds, waren de laatste twee albums heel persoonlijk. Of je nou religieus bent of niet: ik denk dat iedereen zich wel in mijn muziek kan vinden, want het gaat over de ervaringen die je in het leven hebt. Het vorige album ging over het overlijden van mijn moeder. Ik heb het album direct daarna geschreven, ik moest mijn gevoel erin kwijt. Dat verdriet veranderde in muziek waar andere mensen van konden genieten. Mensen komen vaak na de show naar me toe en vertellen over de naasten die zij zelf verloren hebben en dat ze mijn muziek op de begrafenis speelden. Dat soort verhalen raken me. Ik neem elk woord in me op en neem het mee naar huis. Ik vind het geweldig dat mijn muziek wat met ze doet en dat ze hun verhaal met me delen.’

Wauw, wat bijzonder! Is dat bij het nieuwe album ook zo?

‘Het vierde album heeft ook een verhaal: ik heb het geschreven toen ik erachter kwam dat ik kanker had. Ik vertel over mijn ervaringen. Ook na deze shows komen mensen naar me toe. Zo was er laatst een vrouw die me bij de merchandisetafel toefluisterde dat haar zus aan kanker was overleden. Ze zei me dat ze blij was dat ik leefde, omdat ik met mijn verhaal mensen kan helpen. Dat raakte me zo erg, ik was sprakeloos. Terwijl ze zelf haar zus was verloren en zo’n moeilijke tijd had, bedankte ze God voor mijn leven. Dat vond ik zo bijzonder.’

Hoe gaat het nu met je?

‘Het gaat goed, ik ben nu vrij van kanker. Ik moet wel een beetje leren om rustig aan te doen, mijn mindere momenten ook te omarmen en in het moment te leven. Het kan namelijk lichamelijk wel weer goed gaan, maar het is wel iets dat mentaal altijd een onderdeel van mijn leven zal zijn. Ik moet echt steeds tegen mezelf zeggen: ‘Het gaat goed nu, je bent nu gezond.’ Het schrijven van het album heeft me heel erg geholpen. Als ik dat niet had gehad, was het echt een hele duistere periode geweest. Het album hielp niet alleen mijzelf, maar helpt nu ook andere mensen. Om Tina Turner even te quoten: ‘It is possible to turn poison into medicine’.’

Wat mooi dat het delen van je verhaal mensen verbindt. Waarom vind je het belangrijk om je publiek persoonlijk te ontmoeten?

‘Het is voor mij zoveel meer dan een show geven. Voor we het podium verlaten, zeg ik altijd tegen de mensen in het publiek dat ze niet meteen weg hoeven te gaan, omdat ik graag kennis met ze maak. Ik wil ze graag beter leren kennen. Ik neem het niet zomaar voor lief dat ze geld hebben uitgegeven, hun tijd vrijmaken en hierheen komen om mij te kunnen zien. Het gaat mij niet om de show, het swingen en dansen en of ik een entertainer ben, maar om het raken in het hart en de connecties die we maken. Het moet niet alleen gaan om hits scoren en prijzen winnen, maar om de mensen. Daar krijg je zoveel meer voor terug. Het is mijn missie om andere mensen te helpen. Dat geeft een heel fijn gevoel, ik houd daar echt van.’

Op zaterdag 7 maart staat Michelle David met The Gospel Sessions in Neushoorn

Laat je raken door de verhalen in haar muziek en voel de universele verbinding die muziek kan geven. Heeft Michelle je met haar verhaal geïnspireerd en wil je dat graag zelf aan haar vertellen? Na de show kun je met Michelle kennismaken bij de merchandisestand. 

Zat 7 mrt
Deur 20:00
VVK 17,00
Grote Zaal

Geschreven door Danita Vellinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *