Merkwaardige Sinterklaasposters gevonden, Leeuwarden in paniek

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent gezelligheid, toch? Hoewel de intocht redelijk rustig verlopen is, verschenen er vorige week een aantal merkwaardige Sinterklaasposters in Leeuwarden.

De makers zijn kennelijk geen fan van het Sinterklaasfeest, want op de posters staan namelijk een nazi-sint met twee onthoofde pieten erop afgebeeld. Niet echt een afbeelding die bij dit kinderfeest hoort, eigenlijk het verre van dat.

Ieder jaar zijn er weer discussies rondom Sinterklaas en zijn pieten. De één is voor en de ander is tegen, maar wat het doel van deze posters is? En is de verspreider nu voor of tegen het Sinterklaasfeest? Zeg het maar. Wat in ieder geval op de posters staat is ‘blokkeerpieten’, een verwijzing naar de ‘blokkeerfriezen’.

De afzender wilde kennelijk onder de aandacht komen, maar of dit de manier is… Wie er verantwoordelijk voor de verspreiding van deze racistische posters is, is nog onbekend. De politie is op zoek naar de daders en vraagt om informatie.

De posters zijn in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november door de stad verspreid. Weet jij wie deze posters verspreid heeft? Bel dan met 0900 8844. Het reg. nr. is: 2019273510-3


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *