MCL ook financieel getroffen door de coronacrisis

Je zou misschien denken dat de ziekenhuizen, doordat ze het zo druk hebben, meer inkomsten dan normaal hebben, maar dat is helaas niet het geval. Ook het MCL heeft met deze situatie te maken.

De tekorten komen doordat veel, niet acute, behandelingen in het ziekenhuis op dit moment stil liggen. Dit is nodig zodat de focus ligt op de intensive care waar coronapatiënten liggen, zo laat financieel directeur Hans Dijkstra weten aan de Leeuwarder Courant.

Er is financiële hulp van de overheid, maar dit is in de vorm van voorschotten en deze bedragen moeten dus weer terug worden betaald. Naar verwachting gaan de gemiste inkomsten tussen maart en juni voor het MCL oplopen tot 40 miljoen euro, wat neerkomt op tien procent van de inkomsten op jaarbasis. Dit kan zeker niet zomaar worden ingehaald.

Hans Dijkstra laat ook weten dat het MCL gelukkig niet failliet zal gaan en de zorg komt ook niet in gevaar. Van een financieel gezond ziekenhuis is aan de andere kant ook geen sprake dus het zal wel problemen op gaan leveren. Landelijk wordt er dan ook gekeken naar mogelijkheden om te problemen in de ziekenhuizen op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *