MCL in financieel slecht weer, maar er is goede hoop…

Deze week verscheen het bericht dat het Medisch Centrum Leeuwarden er financieel gezien niet goed voorstaat. Met slechts een ‘5’ (DRIE punten lager dan vorig jaar) scoren ze een onvoldoende en staan ze op plek 58 van de in totaal 64 ziekenhuizen in Nederland. Een niet al te beste plek…

Toch hoeft Leeuwarden zich geen zorgen te maken dat het MCL zal verdwijnen volgens bestuursvoorzitter Patrick Vink. Gelukkig maar. Voor de lange termijn ziet het er prima uit, maar dan moet het ziekenhuis zich wel aan het herstelplan blijven houden.

BDO Accountants heeft de onvoldoende gegeven aan Leeuwarden op basis van het financiële jaarverslag van 2018. Het ziekenhuis had het ook al zien aankomen doordat ze vorig jaar twee miljoen euro verlies hebben gedraaid en heeft daarom direct een herstelplan in werking gezet. De BDO meldt ook dat het vooral zorgelijk is wanneer een ziekenhuis meerder jaren achter elkaar een slecht cijfer scoort.

Aangezien Leeuwarden vorig jaar nog een prima cijfer scoorde, is er nog niet aan de hand. En misschien wel nog belangrijker om te weten, de score zegt niet over de kwaliteit van de zorgverlening. Gelukkig maar!

3 Reacties op “MCL in financieel slecht weer, maar er is goede hoop…”

  1. Nou vind niet raar worden wel fouten gemaakt. En word je voor eerst moeder kom niet op de kraam afdeling vreselijk daar geen goed woord voor over.

  2. Als het beetje kan mijd ik mcl. Je bent geen mens maar nummer. Wilden me zelfs niet doorverwijzen met klachten na operatie. Dan maar wat verder reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *