Makkelijk, vertrouwd en voordelig parkeren in Parkeergarage Zaailand

Kom je in het centrum van Leeuwarden? Dan kun je natuurlijk met het openbaar vervoer gaan, maar met eigen vervoer naar onze mooie stad gaan is ook een goede optie! In het hartje van Leeuwarden vind je parkeergarage Zaailand!

Of nou ja, het Zaailand? Is het niet het Wilhelminaplein? Volgens burgemeester Buma niet, in ieder geval. Hij meldde in 2019 dat het Wilhelminaplein gewoon het Zaailand moet heten. “Als geboren Fries weet ik niet anders dan dat het Zaailand heet. Als iemand de vraag stelt waar het Wilhelminaplein ligt, luidt het antwoord: je weet wel. Het Zaailand. Noem het dan ook zo!”, vertelde hij destijds tegen de Leeuwarder Courant.

Mindervaliden en elektrische voertuigen

In ieder geval: bij parkeergarage Zaailand, onder het Zaailand dus, kun je met allerlei voertuigen terecht. Zo zijn er op de eerste etage zeven parkeerplaatsen voor mindervaliden, vlakbij de trappenhuizen. Daarnaast zijn er twee laadplekken voor elektrische voertuigen.

Ga je liever met de fiets? Ook dan ben je bij het Zaailand aan het juiste adres. Zowel aan het Zaailand als in de Sint Jacobsstraat kun je gratis en vertrouwd je fiets stallen. De eerste zeven dagen is dit zelfs helemaal gratis! En is er een kleine reparatie nodig of wil je een kluisje huren? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Openingstijden, tarieven en andere informatie vind je op de website van Parkeergarages Leeuwarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.