Lief! Er zijn babyotters en een babywallaby geboren in AquaZoo!

Super lief nieuws, want óók in de AquaZoo is de lente aangebroken. Er zijn meerdere babydieren geboren! In een persbericht maakte de dierentuin bekend dat er twee Aziatische kleinklauwotters, twee balearenpadden en één Tammar wallaby zijn geboren.

Ogen dicht

Je hoeft je nog niet te haasten naar de AquaZoo, want de ottertjes zijn helaas nog niet voor bezoekers te zien. Hun ogen zitten nog dicht. Pas wanneer ze ongeveer veertig dagen oud zijn, gaan hun ogen open.

Daar hoef je gelukkig niet al te lang op te wachten: de otters zijn al op 7 maart geboren. Nadat ze in hun binnenverblijf kennis hebben gemaakt met het water, mogen ze naar buiten.

Babywallaby

Ook is er een babywallaby geboren! De Tammar wallaby is tussen de 50 en 70 centimeter groot en daarmee de kleinste soort die er is. Leuk feitje: het beestje dankt zijn naam aan de Tamma-struik, waar zij graag beschut onder zitten.

Foto: AquaZoo Leeuwarden.

Kikkervisjes

Als laatste zijn er kikkervisjes geboren van de balearenpad. Dit is bijzonder, omdat de pad alleen op Mallorca voorkomt en er vanuit werd gegaan dat de soort was uitgestorven. In 1979 werd de pad herontdekt en dankzij een intensief kweek- en herintroductieprogramma van verschillende dierentuinen zijn er weer enkele honderden koppeltjes.

De babydieren alvast in beweging zien? AquaZoo heeft onderstaand filmpje gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.