Lichtfestival LUNA Nights keert terug naar onze binnenstad!

Het centrum van Leeuwarden staat van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 februari weer helemaal in het teken van LUNA! Allerlei (inter)nationale makers zorgen vanaf zonsondergang voor prachtige lichtkunstwerken op grote pleinen, hofjes, in ramen en op een aantal binnenlocaties.

Zo is er de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk waar werk te zien is van de Anne Fie Salverda, die de opdracht heeft gekregen om speciaal voor LUNA en de locatie nieuw werk te maken. Ze neemt je mee in een dromerige wereld van projecties en geluid. Het thema van LUNA is Nothing Changes. Alles blijft bij het oude. Is dat een pessimistische kijk op het leven of kunnen we verandering daadwerkelijk tot stand brengen?

Locaties

In het leegstaande gebouw aan de Tesselschadestraat waar voorheen de ING Bank zat, maakt het Duitse Antrilope een mooie animatie die op allerlei plekken in de stad te zien is. En in het pand aan het Naauw waar vroeger Schlichting zat, kom je helemaal tot rust in een slechts door drijfkaarsen verlichte ruimte.

Uiteraard zijn er veel meer locaties met kunstwerken. Wil je echt niets missen en ook nog alle achtergrondinformatie meekrijgen? Wandel dan mee met de LUNA Free Tours van A Guide to Leeuwarden.

Voordat LUNA van start gaat, begint LUNA Young Masters op het Stationskwartier. Tijdens deze expositie nemen getalenteerde kunstenaars je met hun bijzondere (licht)kunst mee naar een bijzondere wereld rondom het thema Nothing Changes.

LUNA Young Masters vindt plaats van 3 tot en met 19 februari. LUNA Nights staat van 9 tot
en met 11 februari
op het programma.

1 Reactie to “Lichtfestival LUNA Nights keert terug naar onze binnenstad!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *