Leeuwarders strandden in halve finale Lego Masters

Het Lego-Masters-avontuur van de Leeuwarders Marco ten Hoff en Ernesto Lemke zit erop. Ze zijn afgelopen zaterdag in de halve finale gestrand.

Helaas voor de docenten van Piter Jelles !mpulse was hun onnavolgbare dag-en-nachtcompositie niet goed genoeg om de finale van het programma te bereiken. Dit was enigszins verrassend, aangezien ze de vorige aflevering nog hoge ogen gooiden met een driedimensionaal steentjesportret van Vincent van Gogh. Met het kunstwerk wonnen ze zelfs de aflevering. 

In het programma Lego Masters gaan acht tweetallen uit Nederland en België de strijd aan om tot de beste legobouwers van de Lage Landen te worden gekroond. Er is veel belangstelling voor het programma, zo blijkt uit de kijkcijfers. Zo werd de aflevering waarin Marco en Ernesto wonnen zo’n twee miljoen keer bekeken. 

De inzending van de docenten begon als een grap. Als echte Lego-fanaten keken zij naar de uitzending van het vorige seizoen en besloten zich op te geven. Uit de duizend inzendingen werden ze uitgenodigd om hun werk te laten zien. Nadat ze werden uitgekozen verbleven ze met de andere kandidaten in een coronabubbel in Hilversum, waar ze in huisjes overnachtten, waar ze ondanks het feit dat ze niet hebben gewonnen, wel een fantastische tijd hebben gehad. 

De Leeuwarders zijn vooral actief op hun Instagramaccount @brickalegg. Hierop staan verschillende dingen zoals fragmenten uit de afleveringen, tutorials en gemaakte kunstwerken, dus vergeet ook zeker niet daar een kijkje te nemen.

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *