Leeuwarden krijgt zes padelbanen op tenniscomplex De Molen

Leeuwarden krijgt in de toekomst zes padelbanen! Twee Friese ondernemers hebben tenniscomplex De Molen aan het Kalverdijkje gekocht en bouwen het om tot padelcentrum. De Friese ondernemers kochten het complex vorig jaar van de bank. De bank was eigenaar geworden toen de vorige exploitant Age Bokma financieel in problemen kwam.

Padel is een snelle raketsport die over de hele wereld enorm populair is. Het idee lijkt op squash, maar dan zonder muren met een net en eigen speelhelft. Spelers staan in een kooi van glas en slaan met een rond racket zonder snaren tegen een bal die net iets harder is dan een tennisbal. Parel wordt altijd met zijn vieren gespeeld. 

De komende tijd gaat er gebouwd worden. Het dak moest vernieuwd worden, maar slopen was volgens de ondernemers te duur. Daarom kort over de oude hal een nieuwe, een soort schil.

In totaal komen er zes padelbanen van 20 bij 10 meter en het worden semi-buitenbanen. Als de bouw volgens plan verloopt, gaan de banen in oktober open, echter moeten er nog wel vergunningen worden verstrekt. Een voordeel is dat je er twaalf maanden per jaar kun spelen. Er zit een dak boven, maar de wanden kunnen weg worden gehaald. 

De exploitatie zal worden opgenomen door Yoeri van Eijk en zijn vriendin Nina van den Heuvel. Zij komen oorspronkelijk uit Amsterdam, maar zullen zich voor dit avontuur vestigen in Leeuwarden. De stiefoma van Nina is een echte Fries, waardoor ze niet geheel onbekend zijn in de provincie. Tevens zullen Yoeri en Nina ook de padelbanen plaatsen.

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *