Leeuwarden is het afvoerputje van de prostitutie in Nederland

Dat is de uitspraak die is gedaan in een reportage van het programma Nieuwsuur en daar hebben zij zo hun redenen voor. Het is namelijk zo dat alle prostituees die zelfstandig werken, ingeschreven moeten staan bij de Kamer van Koophandel (KvK) en de Gemeentelijke Basis Administratie) en dit blijkt in Leeuwarden niet het geval te zijn en ook is er geen controle op.

Er wordt gesuggereerd dat er hierdoor zwart gewerkt wordt, gewerkt wordt onder de prijs, er niet altijd condooms worden gebruikt, werkdagen (te) lang zijn en er sprake kan zijn van mensenhandel. Danny Sesseler, exploitant in Leeuwarden, bevestigt in het programma dat het in Leeuwarden inderdaad niet gebruikelijk is om ingeschreven te staan. Het verplicht inschrijven moet mensenhandel tegengaan, maar eerder heeft hij ook al aangegeven dat deze maatregel niet werkt.

Sesseler zegt in het programma: ‘Ik draag netjes mijn belasting af, ik geef ze netjes een factuur. Ik kan niet bepalen voor een zzp-er of zij belasting betaalt of niet.’ Onze burgemeester Buma is verbaasd over het feit dat exploitanten niet controleren of een prostituee op de Weaze voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Buma wil het in elk geval verder uitzoeken. Als de exploitanten niet de gehele controle doen, dan zal het wellicht de gemeente worden die gaat kijken of alles wat zich afspeelt op de Weaze wel volgens de regeltjes verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *