Leeuwarden is City of Literature!

Afgelopen week is Leeuwarden uitgeroepen tot UNESCO City of Literature. City of Literature? Met andere woorden ‘De stad van de literatuur’. Leeuwarden onderscheidt zich door naast de Nederlandse taal ook de Friese taal te hebben, maar ook door de vanzelfsprekendheid van de meertalige cultuur heeft een belangrijke rol gespeelt.

Voor Leeuwarden is het natuurlijk een prachtig vervolg op 2018, het jaar dat wij de Culturele Hoofdstad van Europa waren. Naast Europese connecties, kan Leeuwarden nu contacten in hele wereld opdoen op het gebied van cultuur. Voor de lokale schrijvers en kunstenaars is dit een geweldige stimulans en kans om internationaal publiek aan te trekken!

De titel ‘City of Literature’ werd in 2004 bedacht en is op dit moment onderdeel van ‘UNESCO Creative Cities Network’. Dit netwerk bestaat uit verschillende grote steden in de hele wereld, waaronder Melbourne, Praag, Barcelona, Manchester en Seattle. En ook Leeuwarden staat nu in het rijtje tussen al deze wereldsteden. Trots!

Foto: Theo de Witte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *