Laura & de Chef

Eerst nog even ‘oefenen’, en dan aan het einde van deze maand de officiële opening. Laura Terpstra, sinds kort eigenaresse van Laura & de Chef, heeft er zin in. Laura is een rasechte Liwwadder en wilde al een lange tijd niets liever dan haar eigen lunchzaak beginnen, het liefst ook nog in het hart van onze prachtige stad. Laura: ‘’In het huidige lunchaanbod in Leeuwarden liep ik constant tegen wat dingen aan. Steeds weer dacht ik: ‘dit kan veel beter’. We hebben tenslotte allemaal recht op goed schoon eten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik miste een lunchzaak waar je in combinatie met ontbijt, lunch en borrel puur en lekker kunt eten.’’ Het is haar gelukt; na een succesvolle actie via CrowdAboutNow nam ze het pand over van de recentelijk gesloten zaak Vinny&Jo en kon ze haar droom verwezenlijken.

Het concept? Kort gezegd: vers, puur, écht, eigengemaakt, een goed verhaal en een royale uitstraling. Geen geneuzel met maar drie schijfjes komkommer of twee plakjes tomaat. Voorop staat goede smaak en een goede uitstraling, heerlijk eten in een ongedwongen sfeer. Laura maakt op een bewuste manier keuzes, zowel bij het inkopen van producten als bij de bereiding. Waar mogelijk wordt er lokaal ingekocht en zoveel mogelijk biologisch.

Lekkere ontbijtjes, smoothies, pure lunches, eigengemaakt gebak en borrelhappen met mooie wijnen en bier. Natuurlijk ontbreekt de goede koffie niet. Die chef van Laura weet precies waar je aan toe bent. Niet te ingewikkeld, het moet vooral gewoon écht lekker zijn. Denk bijvoorbeeld aan een broodje kip met avocado en biologische mayonaise, een salade met honing en geitenkaas uit Friesland, de originele Caeser salade, een broodje pulled pork en luxe tosti’s. Vanzelfsprekend voor een toegankelijke prijs.

Mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen; je kunt Laura & de Chef ook mee naar huis nemen. Een aantal producten die gebruikt worden in de keuken zijn namelijk direct aan te schaffen. Potjes gevuld met de honing die gebruikt wordt in een bepaalde dressing, of een servies dat past bij de uitstraling van Laura & de Chef.

Laura & de Chef is gevestigd aan de Grote Hoogstraat nummer 42. Op 23 september aanstaande is de grote opening, tot die tijd zijn Laura en haar Chefs aan het proefdraaien. Uiteraard ben je van harte welkom om ze te zien ‘oefenen’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *