Koploper Cambuur wint op bezoek bij Jong FC Utrecht

Cambuur heeft afgelopen maandag na twee gelijke spelen weer eens een uitoverwinning geboekt. De mannen van Henk de Jong waren met 1-3 te sterk voor Jong FC Utrecht. Wie anders dan Robert Mühren was de gevierde man aan de zijde van de Leeuwarders met een goal en twee assists.

Wedstrijdverloop

Cambuur kreeg de eerste kans in een slordige eerste helft. Nick Doodeman gaf de bal voor, maar Ragnar Oratmangoen kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te werken. Oratmangoen speelde op de plek Jamie Jacobs, die wegens een blessure ontbrak. In de twintigste minuut was de eerste kans voor Jong Utrecht. Spits Jeredy Hilterman kwam oog in oog te staan met Sonny Stevens, die een uitstekende redding in huis had om een achterstand te voorkomen. In het eerste bedrijf ontbrak het bij Cambuur aan de eindpass om serieuze kansen te creëren, terwijl Utrecht vanuit de counter gevaarlijk werd. Op slag van rust wat het uiteindelijk toch raak voor Cambuur; Oratmangoen  gaf de bal strak voor op topscoorder Robert Mühren, die alleen maar tegen de bal hoefde te lopen: 0-1.

De tweede helft begonnen beide ploegen met dezelfde elf, maar daar kwam al gauw verandering in. Doodeman raakte geblesseerd aan de enkel waardoor Henk de Jong geen risico nam en Giovanni Korte het veld inbracht. Beide ploegen kregen na rust een uitgelezen kans om te scoren, maar zowel Mohamed Malahi als Issa Kallon wisten niet te scoren. Op het uur spelen kwam Cambuur op een 0-2 voorsprong: Mühren haalde de achterlijn en gaf de bal, waarna verdediger Raymond Huizing de bal achter zijn eigen doelman werkte. Vlak na de 0-2 was er een nog een kans van Mühren om de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn inzet raakte slechts de paal. Kort voor tijd maakte Tim Pieters met een droge knal de wedstrijd nog even spannend, maar luttele seconden later zorgden Issa Kalon en Mühren dat een slotoffensief uitbleef. Na een fout in de verdediging gaf Mühren de bal voor op de vrijstaande Kallon, die op leeg goal de eindstand bepaalde op 1-3.