Koploper Cambuur verslaat TOP Oss in vermakelijk duel

Cambuur heeft dinsdagavond in de 23e speelronde een 3-0 overwinning geboekt tegen TOP Oss. Bij Cambuur begon nieuwkomer Nick Doodeman in de basis. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte ter nagedachtenis van erelid Johannes ‘Hampie’ Bakker gehouden, die vorige week op 88-jarige leeftijd overleed. Bovendien speelde Cambuur met rouwbanden.

Wedstrijdverloop

TOP Oss nam vanaf de aftrap het initiatief, in een op en neergaande eerste helft. Al na een minuut had de ploeg op voorsprong moeten komen na een te korte terugspeelbal van Doke Schmidt, maar Sonny Stevens redde uitstekend. Op het kwartier was er de eerste kans voor Cambuur. Debutant Nick Doodeman zag Robert Mühren vrijstaan, die de bal voor het inschieten had: een verdediger van Oss zat er echter op het laatste moment tussen en blokte de inzet. In de 22ste minuut was Oss weer gevaarlijk, maar opnieuw hield Stevens Cambuur op de been. Enkele minuten later kreeg Cambuur een penalty, Jamie Jacobs werd ondersteboven gelopen door Lion Kaak. Topscoorder Mühren schoot de bal vanaf elf meter feilloos binnen: 1-0. Voorts creëerden beide teams meerdere mogelijkheden. Calvin Mac-Intosch had voor de pauze nog de 2-0 op de schoen uit een afgeslagen corner. Keeper Bo Geens pareerde waardoor er niks aan de stand veranderde voor rust.

De tweede helft werd door beide ploegen afgetrapt met dezelfde elf. Waar in de beginfase van de wedstrijd veel kansen over en weer te zien waren, was dat in het begin van het tweede bedrijf niet het geval: TOP Oss kon geen vuist meer maken, en Cambuur deelde de lakens uit. Cambuur stond beter dan in de eerste helft waardoor het TOP Oss niet meer lukte om aanvallend iets te creëren  Na een kwartier in de tweede helft ontstonden enkele kansen voor de ploeg van Henk de Jong. Twee strakke voorzetten werden gelezen door doelman Geens en ook een poging van ver van Issa Kallon leverde geen doelpunt op. Een kwartier voor tijd was het wel raak; Robin Maulun zette invaller Giovanni Korte oog in oog met de keeper die met een mooie stift de keeper verschalkte: 2-0. Het slotakkoord kwam van Mühren, die met een weergaloze stift de eindstand bepaalde: 3-0. Door de overwinning doet Cambuur goede zaken in de strijd om promotie, mede door de nederlaag van Almere City eerder op de dag. Kleine smet op de overwinning was de gele kaart voor Mees Hoedemakers, die daardoor de uitwedstrijd met Jong Ajax moet missen aankomende vrijdag.