Kookwinkel van erp opent op een nieuwe locatie: één geheel met een eigen concept

Als er éen winkel niet meer uit Leeuwarden is weg te denken, is het wel Kookwinkel Van Erp. Sinds jaar en dag vind je de winkel op de Nieuwestad, maar vanaf september is Van Erp verhuisd! Je vindt Van Erp nog steeds terug aan de Nieuwestad, maar nu op nummer 43. En dat was een goed idee, geeft eigenaar Martinus aan.

Martinus is op zijn vijfentwintigste begonnen met Kookwinkel Van Erp. Na zijn studies Hotelschool en Accountancy kreeg hij het idee om een eigen kookwinkel te starten. Toen de toenmalige generatie Van Erp vlak daarvoor was gestopt met de winkel, zijn beide partijen met elkaar in gesprek gegaan.

Verder ontwikkelen

En dat gesprek was succesvol: twee jaar na sluiting werd Van Erp opnieuw geopend! Dit keer dus onder leiding van Martinus, die met toestemming de naam Van Erp overnam en toen drie panden verderop een winkelpand flink verbouwde tot een mooie nieuwe kookwinkel.

Nu, 4,5 jaar na die start met een nieuwe kookwinkel, is Van Erp verhuisd naar de overkant van de Nieuwestad om meer zichtbaar te blijven. “Er kwamen steeds meer panden naast mij leeg te staan. Dan ga je jezelf wel afvragen of je op jouw locatie wil blijven zitten of niet”, vertelt Martinus.

Toen het pand aan de Nieuwestad te huur kwam, heeft Martinus gelijk de makelaar gebeld voor een bezichtiging. “Het is een mooie kans om de winkel verder te ontwikkelen”, vertelt Martinus trots.

Overstap

De overstap naar een nieuwe locatie was aan de ene kant wel zonde, vertelt Martinus. “Van Erp zat altijd al daar op dat streekje. Maar ik vind ook dat je verder moet denken. Deze nieuwe locatie is op een hele goede zichtplek, temidden van andere mooie speciaalzaken.”

Spijt heeft hij niet. “Er komt iets op je pad als ondernemer. Twijfel over of je het wel of niet moet doen hoort erbij. Ik had alleen niet zoveel tijd om erover na te denken, want voor dit pand was best wel wat interesse. Ik heb gewoon de knoop doorgehakt: we gaan het doen.”

Een geheel met eigen concept

Terug naar de nieuwe locatie, want: daar verandert wel het een en ander. Om de ‘nieuwe’ winkel gelijk goed op de kaart te zetten, heeft Martinus een retailspecialist ingehuurd. Dankzij het ontworpen interieurplan wordt Kookwinkel Van Erp één geheel, met een eigen concept.

Waar je in andere kookwinkels bijvoorbeeld veel displays en stellages met merknamen vindt, vind je dat niet zo snel terug bij Van Erp. Op één merk na: Demeyere. “Dat is ons best verkochte merk, waar wij ook specialist in zijn. In veel kookwinkels vind je stapels spullen. Bij ons heb je overzicht en kun je rustig inspiratie opdoen. Dat vind ik als winkelier erg belangrijk.”

Ook over het kleurenpalet is goed nagedacht. Het interieur heeft mooie blauwtinten, onder andere verwerkt in de bijzondere tegelwanden, met zwarte accenten. Daarnaast zijn veel natuurlijke kleuren en materialen toegepast, zoals een eikenhouten wandpaneel en een donkere houten showkeuken met een blad in marmerlook.

Assortiment, nieuw en vertrouwd

Het assortiment komt in deze nieuwe winkel dan ook nog mooier tot zijn recht. Daarover gesproken, naast de vertrouwde merken bij Van Erp is het aanbod onder andere uitgebreid met bakvormen en andere bakbenodigdheden van Masterclass en Kitchencraft.

En in de nieuwe winkel worden nu ook meer food- artikelen verkocht zoals bijzondere pasta’s met bijbehorende sauzen, hoge kwaliteit koffiebonen van Mocca D’Or en diverse natuurlijke zouten en kruiden van The MAN with the PAN. Ook zo richting de feestdagen weer heel veel inspiratie voor kadootjes.

Winkelbeleving

Over de toekomst wil Martinus niet negatief zijn, want “het zijn natuurlijk onzekere tijden”, vertelt hij. “We zijn goed door de coronatijd heen gekomen, dus ik ben best positief over de toekomst. Ik denk ook dat een stadscentrum echt belangrijk is, dat mensen naar de stad willen komen.”

“En het voordeel ten opzichte van online is dat je even kunt voelen en kijken, maar vooral ook dat je desgewenst goed advies kunt krijgen. Want dat is ons doel, dat onze klanten blij zijn met hun aankopen en er heel lang plezier van zullen hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *