Kledingwinkel Makina: de nieuwste herenmode, voor betaalbare prijzen

In de Peperstraat vind je al bijna acht jaar kledingwinkel Makina, bij sommigen ook bekend onder de oude naam: Maquina Del Amor. Hier shop je de nieuwste herenmode, van business casual tot streetwear. Bij eigenaar Bayati en zijn collega Youss ben je in ontzettend goede handen en in een relaxte sfeer ben je zo up-to-date van de laatste mannentrends.

Bayati is al sinds jongs af aan dol op mode. Voordat hij Makina startte, werkte hij voor onder andere Hugo Boss en Ralph Lauren. “Daar zag ik steeds hele mooie kleding, maar met mijn loon kon ik dat niet betalen”, biecht de winkeleigenaar op. “Daar wilde ik een oplossing voor verzinnen.”

Eigen kledinglabel

En die oplossing is er gekomen! Onder zijn eigen modelabel, Maquina Del Amor, maakte hij kleding van dezelfde kwaliteit als de grote modemerken. “En een vriend van mij kwam dit pand in de Peperstraat tegen”, vertelt Bayati.

Waar het duo eerst samen startte, stopte de vriend al na twee weken omdat hij teveel hooi op zijn vork had genomen. Ook het zelf produceren van kleding is snel daarna geëindigd, omdat dit kostentechnisch niet goed uitkwam. “Ik heb door heel Europa gezocht naar merken die voor een betaalbare prijs de nieuwste mode verkopen. En mijn keuze verkoop ik dus nu in de winkel.”

Service en advies

Dat Bayati voor grote modemerken heeft gewerkt, zie je ook terug in het stukje service en advies dat je bij Makina krijgt. Zowel hij als zijn collega Youss zien jouw maten gelijk wanneer je Makina binnenloopt. “En dat hoeven we niet eens te controleren”, vertelt Bayati trots.

“We kijken niet alleen naar pasvorm, maar bijvoorbeeld ook naar uiterlijke kenmerken. Bij blond haar past blauwe kleding bijvoorbeeld erg goed. En we kijken ook naar wat iemand in diens vrije tijd doet. Wanneer iemand dan trots en zelfverzekerd met een gloednieuwe outfit vrolijk de deur uitloopt? Dat is fantastisch! Dat wij aan dat gevoel kunnen bijdragen is heerlijk.”

Compleet verbouwd

Over nieuw gesproken: Makina is in de afgelopen twee maanden óók vernieuwd! De winkel is compleet verbouwd. “Het is een soort reorganisatie geworden”, vertelt Bayati trots. “Eigenlijk is alles in een nieuw jasje gestoken. De zaak is compleet gestript en opnieuw vormgegeven en zowel het interieur als de collectie is compleet vernieuwd. We hebben zélfs nieuwe elektriciteitskabels aangesloten!”

De winkel vanaf de buitenkant.

Zoals in de introalinea te lezen was, bestaat Makina bijna acht jaar. In december is het zover. Wordt dat nog groots gevierd? “Ik heb nog niet echt iets gepland, maar wil het natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Mensen kunnen altijd even langskomen en wie weet verras ik ze in december wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *