Kent u deze zaak nog: ‘Spijbelcafé’ DE TOOG!

Even een glimlach in deze bizarre tijden. Want terwijl ik dit schrijf krijg ik echt helemaal heimwee naar vroeger en kijk ik met een roze bril naar het verleden. Want de uitspraak “Vroeger was alles beter, toen was een sandwich nog gewoon een boterham.” 😉 ben ik het vandaag even helemaal mee eens. Met je rugtas vol Breezers net even iets eerder stoppen met school omdat op vrijdagmiddag de Toog simpelweg je tweede huis is was waar je niets van wou missen. Want de echte diehards gingen iedere week op donderdagavond, vrijdagmiddag én zaterdag.

Gesloten in 2004

Veel Leeuwarders zullen De Toog aan het Ruiterskwartier nog wel kennen: het werd namelijk in 2004 gesloten. Jammer, want blijkbaar zijn er toch een hoop Leeuwarders die de plek missen. Gelukkig blijven de meeste herinneringen ons bij.

Op ‘dolle donderdag’ was je helemaal klaar voor een leuk weekend en ging je naar de Toog, de Wereld én naar de Skihut voor een ‘Ich bin so schön, ich bin so tol. Ich bin der Anton aus Tirol‘ feestje. Allemaal onder één dak. Op vrijdagmiddag beginnen met een kop thee en een potje poolen en eindigen met twee breezers in de hand. En op zaterdagavond met je ID kaart in de hand in de rij staan voor 2Hard4u, Wicked City, The Kickoff of juist voor Katja Schuurman.

Naamswijziging

Nadat de eigenaar van café de Toog besloot om zijn locatie te verkopen, werd het iets stiller qua dance evenementen en is er een gat komen te vallen voor de hardere danceliefhebbers in het Noorden van het land. Gelukkig werden veel feesten verplaatst naar ‘Het Vat 69’. Toen de verkoop van ‘de Toog’ was afgerond is deze zaak verbouwd tot een hypermoderne discotheek! Met deze verbouwing ging er tegelijkertijd ook een naamswijziging plaatsvinden. Vanaf 2004 zou deze compleet verbouwde discotheek zijn deuren openen onder de naam ‘Rumours’! Rumours bestaat ondertussen ook niet meer, maar is vervangen door een nieuwe eigenaar die voor de naam ‘Club Red’ heeft gekozen.

Mooie herinneringen. Wat zou het tof zijn om weer eens een boswandeling te drinken bij de Toog.

Met wie ging jij hier naartoe te stappen? En heb jij hier ook heel wat uurtjes doorgebracht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.