Kent u deze zaak nog: Candyshop Zaailand en Cheesery Kaasshop Zaailand

Het winkelaanbod verandert constant in Leeuwarden. Af en toe kijken we in een heerlijk nostalgisch momentje terug op de mooiste plekken van vroeger. Vandaag is het weer tijd voor een trip down memory lane: Candyshop Zaailand en Cheesery Kaasshop Zaailand!

Beide winkels vond je tegenover elkaar in de kelder van winkelcentrum Zaailand. Aan je linkerhand vond je zoute drop, winegums, pepermunt, Engelse drop, salmiak, toffees, Amerikaans snoepgoed en maar liefst 280 soorten schepsnoep.

Daarnaast vond je hier ook toffe cadeautjes, zoals snoepboeketten, Friese rompertjes en geboorteschalen. En ben je op zoek naar glutenvrij snoep of gelatinevrije producten? Ook dat was hier in het assortiment!

Verhuizen

Tegenover de snoepwinkel vond je Cheesery Kaasshop Zaailand. Gruyère, Munster of toch liever een stuk Beemster exclusief? In Cheesery Kaasshop kon je kiezen uit de mooiste kazen, de heerlijkste noten en de verrukkelijkste olijven. Daarnaast vond je er ook een uitmuntende selectie van wijnen en zelfs een olijfoliebar!

Met al dat heerlijkst stonden beide winkels garant voor een avondje heerlijk genieten. Na 15 en 25 jaar verhuisden beide winkels in 2017 naar het Ruiterskwartier, waar ze verder gingen onder de naam ‘Lekker en Meer Leeuwarden’.

Niets veranderd

Aan het concept veranderde niets: het werd een combinatie van beide winkels, mét een uitgebreider assortiment. Zo was er meer schepsnoep, maar ook meer Friese producten dan voorheen.

Inmiddels bestaat de winkel helaas niet meer. Op dezelfde plek vind je nu sinds 2019 de winkel Madame Fromage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *