Kent u deze winkel nog: sportwinkel Diepenmaat

Bijna 45 jaar was het een begrip in Leeuwarden: sportwinkel Diepenmaat Actief in Sport op de Voorstreek. Tot augustus 2019, toen de familie Diepenmaat op het hoogtepunt besloot te stoppen met de zaak.

Vader Diepenmaat begon in de jaren ’70. Hij nam sportwinkel Morrema Sport over. Dochter Mariëlla helpt vanaf haar dertiende ook in de winkel en weet dat ze na haar school in de winkel wil blijven werken.

Sportmode

De winkel blijft constant in beweging en begin jaren negentig doet ook modekleding van de verschillende sportmerken zijn intrede in de winkel. In 1994 overlijdt vader Diepenmaat en nemen Mariëlla en broers John en George de zaak over, waar ze een eigen draai aan geven.

De familie is bijvoorbeeld een gepassioneerd van wintersport en introduceert een ski- en snowboardafdeling in de winkel. Ze hebben van 2003 tot en met  2006 een Time out winkel aan de Wirdumerdijk gehad en daar veel sportmode verkocht.

Na het afscheid van deze formule, verdwijnt ook de typische fashion kleding uit de zaak op de Voorstreek en richten ze zich weer puur op sport functionele kleding en aanverwante artikelen.

Stoppen

John, George en Mariëlla hebben namelijk besloten om te stoppen met de zaak. Op het hoogtepunt. Niet omdat het slecht gaat, maar vanwege de vele veranderingen in de markt. ‘We merken dat grote merken als Nike en Adidas steeds meer van ons vragen, waardoor ons ondernemersgevoel steeds meer verdwijnt’, vertelde Mariëlla destijds tegen ons.

Tot slot speelde ook mee dat het voor de ondernemers tijd was om te investeren in de zaak; tijd om het bedrijf verder te laten floreren. Dit zou een investering voor de komende tien jaar betekenen. Maar gezien het veranderde consumentengedrag en de hevige concurrentieslag tussen de grote merken en de sportdetaillisten, de opkomst van nieuwe groot winkelbedrijven, zag het trio het niet zitten om in de zaak te investeren.

In 2019 werd het pand verkocht aan een belegger, die de zaak wilde verbouwen tot appartementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *