Iterij de Fuorman is verhuisd en groter geworden

Iterij de Fuorman in Hurdegaryp heeft een kleine, maar ingrijpende verandering meegemaakt: de lunchroom is namelijk verhuisd van de ene kant van het plein naar net om de hoek. Hier kun je nog steeds genieten van alle koffie met gebak, broodjes, softijs, milkshakes en de vertrouwde kwaliteit van snacks. Dit alles in een nóg gezelliger en nieuwgebouwd plekje.

Een van de veranderingen is dat je nu via twee ingan­gen de winkel in kan. Vanaf de parkeerplaatsen op het winkelplein kun je tussen de Albert Heijn en de wolwinkel wandelen of fietsen, maar ook aan de andere kant van het pand (aan de Van Helsdingenstraat) kun je de lunchroom binnengaan.

Daarnaast is het nieuwe gebouw van de Fuorman maar liefst honderdzestig vierkante meter groot. Samen met het team van Iterij de Fuorman is het nog gezelliger. Iets dat eigena­resse Jellie Wiersma meer dan gelukkig maakt.

Iets groter en gezelliger

De nieuwe lunchroom is aardig wat uitgebreid. ‘We hebben een grillplaat met nieuwe grillburgers ook vegaburgers’, vertelt Jellie. Er is dus ook wat vernieuwing op de menu­kaart. Daarnaast is er meer zitruimte om lekker en gezellig te kunnen eten. Je kan hier meer doen dan alleen een snelle hap of afhalen. Verder is er een bovenverdieping waar je prima een kinderfeestje kunt organise­ren en is er een terras voor en achter het pand. ‘Ik vind het erg fijn, zo kan ik de men­sen buiten ook nog een leuke plek aanbieden’, aldus Jellie.

‘Ik ben heel tevreden met het pand en voel mij ook echt thuis’

Het pand waar Fuorman nu inzit kwam drie jaar geleden te koop. Jellie wilde al eerder groter en gezelliger worden, maar toch betrokken blijven bij het winkelcentrum. ‘Het pand is door Dorenbos Architecten uit Gytsjerk getekend en is er uit komen te zien als een mooi en sfeervol eethuisje. De inrichting heb ik samen met mijn part­ner Wieger gedaan.’

De reacties zijn erg leuk om te horen, geeft Jellie aan. De mensen zijn erg enthou­siast dat maakt het werk nog meer plezieriger. ‘Ik ben heel tevreden met ons nieuwe pand en voel mij er al echt thuis.’

Spannende tijd

Toch was het voor de Iterij dankzij corona een spannen­de periode. Zeker in het be­gin, toen er alleen maar eten afgehaald kon worden. ‘Ge­lukkig konden we wel open blijven’, vertelt Jellie. ‘Het is en blijft natuurlijk lastig. We proberen zoveel mogelijk er met zijn allen rekening mee te houden. Gezondheid staat natuurlijk voorop.’

Ben jij nog niet klaar om te komen eten? Dan is take-away dus ook een optie. Telefonisch bestellen bij de Iterij kan ook, via onder­staand telefoonnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *