INWONER HURDEGARYP AAN HET WOORD : CARLA FABER

Wat doe je in het dagelijks leven? Ik begeleid jong volwassenen met een beperking in onze eigen dagbesteding, O’Livia in Hurdegaryp. Samen met Wijnzen runnen we het bijbehorende kringloopwinkeltje.

Met wie woon je in één huis? Met mijn Wijnzen en onze drie kinderen Dirk, Thijs en Arianne en hondje Max.

Hoe lang woon je al in Hurdegaryp? Mijn man is hier geboren en getogen, maar ik kwam hier wonen in 2007.

Wat is je lievelingsplek in Hurdegaryp? Ik houd van de natuur rondom Hurdegaryp, zoals it Bûtenfjild.

Waar zou je willen wonen als je niet in Hurdegaryp mocht wonen? Ik zou best wel op Ameland willen wonen; strand, zee, duinen en bos. Ameland nodigt me uit tot lichamelijke activiteiten en zorgt voor rust in mijn hoofd.

Je moet met één persoon naar een onbewoond eiland, wie neem je mee? Mijn hart zegt Wijnzen, maar mijn verstand zegt Dirk. Hij is onze oudste zoon en ex-militair. Dan heb ik meer overlevingskansen.

Wanneer en waarom heb je voor het laatst gelachen tot je buikpijn had? Afgelopen week nog toen ik met mijn cliënten een uitstapje maakte naar Earnewâld. Het was zo grappig om te zien hoe JW van de kabelbaan afstapte. Met de groep hebben we altijd veel pret en gekkigheid.

Wie bewonder je? Ik heb bewondering voor mijn ouders, omdat ze altijd aan de zijlijn staan te supporten. Mijn moeder om haar doorzettingsvermogen. Mijn vader omdat hij kan genieten van het eenvoudige.

Wat is de grootste blunder die je ooit begaan hebt? Ik heb een keer een astronaut afgestoken als puber, welke vervolgens in het zakje van mijn vaders nieuwe colbertjasje belandde en ontplofte. Gelukkig zag mijn oom het en is alleen het jasje gesneuveld en heeft mijn vader geen letsel opgelopen. We zijn ons rot geschrokken.

Wat is je mooiste jeugdherinnering? Kamperen met mijn ouders en broer. Ik heb daar wel het kampeervirus aan overgehouden.

Wat zou je het eerst veranderen als je ‘de baas’ van Nederland was? Passend onderwijs verbeteren en biologische producten uit Nederland promoten.

Waar ga je het liefst uit eten? Als ik uit eten ga, dan het liefst in een strandpaviljoen of anders een knus eetcafé. Geen specifiek adres.

Wat hoop je nog te bereiken in je leven? Ik ben al heel blij met wat ik persoonlijk en zakelijk heb bereikt. Het was geen gemakkelijke weg, als ik me bedenk dat ik door whiplash buitenspel heb gestaan. Dus hoop ik dit vol te houden en te verbeteren waar mogelijk.

Zonder welk product zou je niet kunnen/willen leven? Ik vind Google een zeer handig product, maar ik kan best wel een tijdje zonder wifi hoor. Het liefst gebruik ik dit op vakantie zo min mogelijk.

Welke film heeft het meest indruk op je gemaakt? The Passion, van Mel Gibson.

Wat was je lievelingsvak op school? Ik hield erg van tekenen en handenarbeid.

Heb je weleens iets gestolen? Ik heb weleens geld uit mijn moeder haar spaarblikje weggenomen om daar iets lekkers van te kopen. Ik voelde me daar zo rot over, dat het me helemaal niet smaakte.

Waar erger jij je het meest aan? Domme mensen, die hun auto op een ander zijn oprit parkeren of hun hond laten poepen op de stoep en het vervolgens niet opruimen.

Je laatste avondmaal; wat staat er op het menu? Zoete spareribs met patat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *